Φτιάξανε Ρώσο… RoboCop για να τον “επιθεωρήσει” ο Πούτιν: Τον κοιτάζει και δεν το πιστεύει ακόμη και ο Σόιγκου!

FILE PHOTO: O Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου σε μονάδα νεοσυλλέκτων. EPA, MIKHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDITEPA/MIKHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT




Στις 21 Σεπτεμβρίου ο Πούτιν κήρυξε “μερική επιστράτευση” ελπίζοντας να τονώσει τα ηττούμενα στρατεύματά του στην Ουκρανία με “νέο αίμα” 300.000 εφέδρων.

Αμέσως την ίδια μέρα ξέσπασαν μεγάλες διαδηλώσεις σε όλη τη Ρωσία ενώ ξεκίνησε κι η μεγάλη φυγή στα σύνορα. Μέχρι σήμερα υπολογίζονται γύρω στο ένα εκατομμύριο οι Ρώσοι που το έσκασαν για τις γειτονικές χώρες προκειμένου να αποφύγουν την επιστράτευση.

Η επιστράτευση συνοδεύτηκε από ευτράπελα και δράματα. Εστελναν χαρτιά σε νεκρούς, ανάπηρους. Έφτιαξαν αστυνομικές ομάδες που “ψάρευαν” στρατεύσιμους σε σούπερ μάρκετ, εστιατόρια, ακόμη και σε στέκια αστέγων.

Όσοι στρατεύθηκαν με βίντεο και αναφορές τους που είδαν το φως απ’ τις πρώτες κιόλας μέρες διηγούνται ιστορίες για … αγρίους: Μηδέν εκπαίδευση και αποστολή στο μέτωπο στην Ουκρανία. Έλλειψη σε στολές, εξοπλισμό, φαγητό.  Τα δε όπλα, της δεκαετίας του ΄70.

Τους συμβουλεύουν να αγοράσουν μόνοι τους τα δέοντας, ενώ υπάρχουν κι οι περιπτώσεις που τους ζητείται εάν διαθέτουν drone…να το πάρουν μαζί τους.

Οι συνθήκες στις μονάδες είναι τραγικές. Με φωτογραφίες να δείχνουν συνωστισμό σε ερείπια και τρώγλες, ή στρατοπέδευση του “νέου αίματος” ακόμη και μέσα σε δάση…

Ωστόσο η πραγματικότητα για το Κρεμλίνο και τον Πούτιν δεν μπορεί να είναι αυτή. Πρέπει να πουλήσει πατριωτισμό και αίσθημα θαυμασμού για το στράτευμα που, ωστόσο, δεν έχει προσφέρει στους Ρώσους την πολυπόθητη νίκη εδώ και 8 μήνες.

Ετσι, στήθηκε σόου για τον Πούτιν σήμερα σε μονάδα νεοσυλλέκτων. Φυσικά δεν είδε άνδρες με στολές “άλλα αντ’ άλλων”, ούτε αυτούς που τραβούν βίντεο για να διαμαρτυρηθούν.

Έφτιαξαν ξανά μια ωραία εικονική πραγματικότητα για να την “εποπτεύσει” ο Πούτιν και να ενθουσιαστεί.

Λεπτομέρεια: Το ύφος του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, δίπλα στον Πούτιν, είναι σαν να κοιτάζει καλά τον Ρόμποκοπ για να πιστέψει ότι κάπως έτσι είναι οι νεοσύλλεκτοι…

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: