Φονική κατολίσθηση στην Ιεράπετρα: Νεκρή η γυναίκα στα χαλάσματα ενοικιαζόμενου καταλύματος, σώο ανασύρθηκε το παιδάκι




Μια γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή ενώ ο μικρός γιος της απεγκλωβίστηκε από τα χαλάσματατου ενοικιαζόμενου καταλύματος που διέμεναν, μετά από κατολίσθηση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στην περιοχή Αγία Φωτιά της Ιεράπετρας.

Από το ενοικιαζόμενο διαμέρισμα που καταπλακώθηκε σώος βγήκε ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας και το ανήλικο παιδί της. Η οικογένεια των αλλοδαπών έκανε διακοπές στην περιοχή.




Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για κατολίσθηση συστάδας πετρωμάτων από βραχώδη λόφο που δεσπόζει στην περιοχή.

Σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό γυναίκας σε χώρο ξενοδοχείου, τμήμα του οποίου κατέρρευσε στην Αγία Φωτιά Λασιθίου Κρήτης, ενώ τραυματισμένος απεγκλωβίστηκε ένας ανήλικος. Επιχειρούν 18 #πυροσβέστες με 6 οχήματα ενώ μεταβαίνουν 23 ακόμη πυροσβέστες με 8 οχήματα.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) October 29, 2022

Ισχυρή δύναμη πυροσβεστών με 41 πυροσβέστες και 14 οχήματα πήρε μέρος στις προσπάθειες απεγκλωβισμού μαζί με διασώστες του ΕΚΑΒ και δύναμη της Αστυνομίας.

Σοκ στην Ιεράπετρα

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Ιεράπετρας και όλης της Κρήτης, από την τραγωδία που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην θέση Αγιά Φωτιά, που βρίσκεται περίπου 15 χιλιομετρα από την Ιεράπετρα, στο δρόμο προς τη Σητεία.

Ο βράχος που αποκολλήθηκε και καταπλάκωσε συγκρότημα ενοικιαζομένων διαμερισμάτων, προκάλεσε το θάνατο μιας αλλοδαπής γυναίκας που έκανε τις διακοπές της στην περιοχή, με το σύζυγο και το ανήλικο παιδί τους.




«Είμαστε σοκαρισμένοι από το τραγικό αυτό γεγονός που δεν θα μπορούσε να προβλεφθεί από κανέναν» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας Γιώργος Βαρδάκης.

Όπως ανέφερε ο κ. Βαρδάκης, ο βράχος που αποκολλήθηκε και έπεσε σε συγκρότημα περίπου 15 ενοικιαζομένων διαμερισμάτων, προκάλεσε καταστροφές σε δυο διαμερίσματα και τίποτα δεν προμήνυε ένα τέτοιο τραγικό γεγονός.

«Στην περιοχή κάθε χρόνο κάνουν τις διακοπές τους χιλιάδες επισκέπτες και είναι από τις δημοφιλέστερες στον τόπο μας. Μέχρι και σήμερα τέλη Οκτώβρη έχει επισκεψιμότητα και αυτό που συνέβη έχει προκαλέσει μεγάλη θλίψη» πρόσθεσε ο κ. Βαρδάκης που ανέφερε ότι στην περιοχή υπάρχει ένας βράχος που συχνά ακούγεται ότι είναι επικίνδυνος «όμως το περιστατικό δεν σημειώθηκε σε αυτό το σημείο».

«Εκεί που έγινε η αποκόλληση του βράχου, δεν υπήρχε καμία ένδειξη οποιασδήποτε επικινδυνότητας» τόνισε ο κ. Βαρδάκης που από κατοίκους της περιοχής ενημερώθηκε ότι η άτυχη γυναίκα η οποία καταπλακώθηκε, θα αναχωρούσε σήμερα με την οικογένεια της, ολοκληρώνοντας τις διακοπές της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ertnews

Ταυτοποιήθηκε ο βιαστής του Παλαιού Φαλήρου: Διαφεύγει πιθανότατα στην Αλβανία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: