Εξαιρετική δουλειά από τους Κύπριους διασώστες σε μεγάλη ευρωπαϊκή άσκηση στο Μαυροβούνιο

Πηγή: Ομάδα Διάσωσης Π.Α. Λευκωσίας-Κερύνειας




Τις καλύτερες εντυπώσεις αφήνουν οι Κύπριοι διασώστες, μέλη της Πολιτικής Άμυνας, που συμμετέχουν σε μεγάλη ευρωπαϊκή άσκησης έρευνας και διάσωσης στο Μαυροβούνιο.

Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας η κυπριακή αποστολή εξασκήθηκε στη διάσωση θύματος από πολύ περιορισμένους/στενούς χώρους.

Ο επαγγελματισμός και η πειθαρχία που έδειξαν όλα τα μέλη της κυπριακής αποστολής άφησε άριστες εντυπώσεις γεγονός που σχολιάστηκε με πολύ θετικό τρόπο από τους ξένους αξιωματούχους που συμμετέχουν και παρακολουθούν την άσκηση Balance.

Η ευρωπαϊκή αυτή άσκηση είναι μεγάλης κλίμακας άσκηση (full scale exercise), με θέμα την έρευνα και τη διάσωση μετά από σεισμό, η οποία διεξάγεται στο πλαίσιο του έργου BALANCE, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συντονιστής του έργου είναι το Κέντρο-Αριστείας CERIDES του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Στην άσκηση συμμετέχουν ομάδες και οργανισμοί από Μαυροβούνιο, Κύπρο, Ελλάδα, Αλβανία, Κροατία, Βουλγαρία, Ιταλία και Ισπανία.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην ομάδα Αξιολογητών της Άσκησης κύριο ρόλο έχουν Στελέχη από το CERIDES αλλά και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου και την Πολιτική Άμυνα.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του προγράμματος Balance στις πιο πάνω περιοχές πραγματοποιήθηκαν διάφορες άλλες εκδηλώσεις κατά τις οποίες οι πολίτες έτυχαν ενημέρωσης για την άσκηση και τις βασικές έννοιες των σεισμών και της σεισμικότητας του Μαυροβουνίου, προληπτικές δραστηριότητες και συμπεριφορά κατά τη διάρκεια και μετά τον σεισμό.

Πηγή: Φιλελεύθερος

Σκάνδαλο χρυσών διαβατηρίων: Αφαιρέθηκε η υπηκοότητα από τα πρώτα 10 άτομα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: