Εξευτελισμός Πούτιν: Ορισε τα σύνορα των “προσαρτημένων” περιοχών ενώ εξελίσσεται ανακατάληψη τους από τους Ουκρανούς

File photo Ένα καμένο ρωσικό τεθωρακισμένο όχημα στην περιοχή του Ντόνετσκ, Ουκρανία, 2 Οκτωβρίου 2022. Ο ουκρανικός στρατός απώθησε τα ρωσικά στρατεύματα από τα κατεχόμενα εδάφη στα βορειοανατολικά της χώρας σε μια αντεπίθεση.EPA/OLEG PETRASYUK




Τα σύνορα των τεσσάρων κατεχόμενων ουκρανικών περιοχών που περιλαμβάνονται στη Ρωσική Ομοσπονδία θα είναι εκείνα που υπήρχαν  την ημέρα της προσάρτησής τους, σύμφωνα με τις συνθήκες προσχώρησης που διαβίβασε σήμερα ο Πρόεδρος Πούτιν στην Κρατική Δούμα.

Αυτό ανακοίνωσε το πρακτορείο Ria Novosti, διυκρινίζοντας ένα ζήτημα  πού  ακόμη και το Κρεμλίνο είχε αφήσει σε εκκρεμότητα μέχρι την Παρασκευή.

Εννέα μέλη του ΝΑΤΟ ζητούν υποστήριξη προς το Κίεβο μετά τις προσαρτήσεις

Εκπρόσωποι 9 χωρών μελών του ΝΑΤΟ της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης -δηλαδή οι ηγέτες της Τσεχίας, της Εσθονίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας, της Βόρειας Μακεδονίας, του Μαυροβουνίου, της Πολωνίας, της Ρουμανίας και της Σλοβακίας- εξέδωσαν σήμερα κοινή δήλωση στην οποία εκφράζουν την υποστήριξή τους για την ένταξη της Ουκρανίας στην Ατλαντική Συμμαχία και καλούν και τις 30 χώρες του ΝΑΤΟ να εντείνουν τη στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο. Οι 9 χώρες του ΝΑΤΟ, φοβούμενες ότι η Ρωσία θα μπορούσε να τις βάλει στο στόχαστρο εάν δεν την σταματήσουν  στην Ουκρανία, ζήτησαν μία απάντηση στην προσάρτηση που κήρυξε η Μόσχα.

Με πληροφορίες από repubblica.it 
Ελλάδα Αθήνα

Ο Στόλτενμπεργκ εκτιμά ότι η Ουκρανία μπορεί να απωθήσει τους Ρώσους, χάρη στα προηγμένα όπλα των συμμάχων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: