Εκβιάζει η Μόσχα και για την επισιτιστική κρίση: Ετοιμη να αποχωρήσει από τη συμφωνία εξαγωγών σιτηρών από τα Ουκρανικά λιμάνια

FILE PHOTO Το πρώτο πλοίο που μετέφερε σιτηρά από την Οδησσό EPA, STR




Η Ρωσία δεν αποκλείει την έξοδο από τη συμφωνία για την εξαγωγή σιταριού από τη Μαύρη Θάλασσα, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά της.

Αυτό δήλωσε ο Ρώσος μόνιμος αντιπρόσωπος στη Γενεύη, Ghennady Gatilov, αναφέροντας ότι η Μόσχα έχει παραδώσει επιστολή στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, στην οποία εκφράζει την ανησυχία της για την εφαρμογή της συμφωνίας που έχει ξεμπλοκάρει την αποστολή προϊόντων δημητριακών από λιμάνια της Ουκρανίας.  Αυτό μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Μόσχα είχε λάβει εγγυήσεις για τις εξαγωγές σιταριού και λιπασμάτων, οι οποίες, ωστόσο, ισχυρίζεται ότι δεν τηρούνται. Πολλές φορές πρόσφατα, το Κρεμλίνο έχει παραπονεθεί ότι δυσκολεύεται να πουλήσει τα προϊόντα του. «Εάν δεν συμβεί τίποτα σχετικά με τη ρωσική πλευρά της συμφωνίας, τότε μας συγχωρείτε, αλλά θα πρέπει να το δούμε διαφορετικά», είπε ο διπλωμάτης. Ερωτηθείς εάν η Ρωσία θα υποστηρίξει την ανανέωση της συμφωνίας τον επόμενο μήνα, παρά τις ανησυχίες της, ο Γκατίλοφ απάντησε: “Υπάρχει μια πιθανότητα, δεν είμαστε κατά των προμηθειών σιτηρών, αλλά αυτή η συμφωνία πρέπει να είναι δίκαιη και να εφαρμοστεί από όλα τα μέρη”.

Με πληροφορίες από Repubblica.it 
Ελλάδα Αθήνα 

Η Μέρκελ δε μετανιώνει για την ενεργειακή πολιτική της, την εξάρτηση από τη Ρωσία: Ηταν σωστό για τη χρονική στιγμή επιμένει

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: