“Εδώ υποφέρει η ζωή των ανθρώπων”: Επίσκεψη του Μαυρογιάννη στην Καλαβασό και έκκληση για βοήθεια των πολιτών

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ανδρέας Μαυρογιάννης επισκέφθηκε την Καλαβασό. Φωτογραφία από το Επιτελείο του




Επίσκεψη στην κοινότητα Καλαβασού, πραγματοποίησε χθες ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, για να συνομιλήσει με τους κατοίκους της κοινότητας, αλλά και με μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου για τα ζητήματα που ταλανίζουν την περιοχή.

Αφού ενημερώθηκε για τα προβλήματα της περιοχής, παραχώρησε δηλώσεις τονίζοντας ότι, η Καλαβασός είναι μία από τις εννέα κοινότητες που επηρεάζεται και επιβαρύνεται πάρα πολύ από τη γειτνίαση με την περιοχή Βασιλικού και από όλα εκείνα τα ρυπογόνα εργοστάσια και εγκαταστάσεις.

Πρόσθεσε ότι, η κοινότητα Καλαβασού σημαίνει πάρα πολλά για εμάς. «Πρώτον γιατί έχουμε μία συναισθηματική σχέση εγώ και οι συνεργάτες μου, γιατί πρόκειται για τον τόπο καταγωγής του πολύ καλού μας φίλου Χαμπή Νικολάου, που απεβίωσε νωρίτερα αυτόν τον χρόνο. Από την άλλη, είναι η δεύτερη φορά που την επισκεπτόμαστε για να δούμε τα προβλήματα της κοινότητας και της ευρύτερης περιοχή», κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο κοινοτάρχης Καλαβασού και Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Κοινοτήτων της Περιοχής του Βασιλικού, Λευτέρης Φωκά, σημείωσε την ικανοποίηση του από τη συνάντηση που είχε με τον Α. Μαυρογιάννη και όπως είπε, θα μπορέσουν να βρεθούν λύσεις μέσα από μία κοινή προσπάθεια. «Να γίνεται έλεγχος στα εργοστάσια που ήδη λειτουργούν αλλά και να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω η περιοχή», ανέφερε.

Για τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, οι λύσεις που θα δοθούν για τον μετριασμό της ρύπανσης σε μία περιοχή, δεν πρέπει να γίνουν εις βάρος οποιασδήποτε άλλης. Μέσω ενός ολοκληρωμένου και μακροχρόνιου σχεδιασμού, θα πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα, ικανά να βελτιώνουν εμπράκτως την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Στόχος μας είναι η ανάπτυξη να σχεδιάζεται ορθολογικά και σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες του τόπου, με σεβασμό στην ταυτότητα της Κύπρου και στους ανθρώπους της, με έμφαση στην ποιότητα ζωής, στο περιβάλλον και στις αρχές της αειφορίας.

Σε αυτό το πλαίσιο προτείνουμε, μεταξύ άλλων, την εκπόνηση του «Σχεδίου για τη Νήσο», που θα αποτελέσει το καθοδηγητικό εργαλείο για μία ολοκληρωμένη αντίληψη και σχεδίαση της ανάπτυξης που θα υπηρετεί την πράσινη μετάβαση και θα αξιοποιεί επίσης την εμπειρογνωμοσύνη των τεχνοκρατών και του επιστημονικού δυναμικού του τόπου.

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ανδρέας Μαυρογιάννης, συνεχίζει την περιοδεία του σήμερα σε χωριά της επαρχίας Λάρνακας, για να ενημερωθεί κατ’ ιδίαν για τα ζητήματα που απασχολούν τις κοινότητες και του κατοίκους τους.

Τα προβλήματα συσσωρεύονται για τους πολίτες, με την ακρίβεια να διαβρώνει καθημερινά τα εισοδήματά τους και να δυσχεραίνει όλο και περισσότερο τις συνθήκες διαβίωσής, ενώ οι κυβερνώντες αρνούνται να λάβουν δραστικά μέτρα ανακούφισης.

Την αλλαγή ούτε θέλουν, ούτε μπορούν, να την επιφέρουν οι δύο συνεχιστές των πολιτικών της απερχόμενης διακυβέρνησης. Η Κύπρος μπορεί να γυρίσει σελίδα, με τον ανεξάρτητο υποψήφιο Ανδρέα Μαυρογιάννη. Για να πετύχουμε ένα καλύτερο αύριο για όλους.

Βλέπει φως στο τούνελ ο Νουρής για το μεταναστευτικό στην ΕΕ: «Υπάρχει έδαφος για προώθηση των αιτημάτων της Κύπρου»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: