Δράμα σε στρατώνα στην Ιταλία: Καραμπινιέρος πυροβολεί και σκοτώνει τον διοικητή του-Μόλις είχε πάρει εξιτήριο απο ψυχιατρείο

Περιπολικό όχημα καραμπινιέρων via wikipidia




Οι καραμπινιέροι εισέβαλαν στους στρατώνες Asso, στην επαρχία του Κόμο, και όλη τη νύχτα διαπραγματεύονταν την παράδοση του ταξίαρχου, Αντόνιο Μίλια, ο οποίος οχυρώθηκε, αφού πυροβόλησε τον διοικητή του σταθμού. Αυτό ανακοίνωσε το Rai News24.

Βγήκε κουτσαίνοντας έξω πριν τον αναλάβουν οι συνάδελφοί του. Η κατάσταση του δεν είναι γνωστή όπως και του υπολοχαγού, ακόμα κι αν η δυναμική των γεγονότων μας κάνει να φοβόμαστε τα χειρότερα.

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης όταν ένας καραμπινιέρος πυροβόλησε τον διοικητή του σταθμού του στο Asso, στην περιοχή Como. Χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό του πιστόλι, στη συνέχεια μπήκε στον στρατώνα. Κάποιοι μάρτυρες ανέφεραν ότι ο ταξίαρχος που πυροβόλησε τον διοικητή του και στη συνέχεια οχυρώθηκε στον στρατώνα, στο Άσο, φώναξε: «Τον σκότωσα». Επίσημη επιβεβαίωση του θανάτου  δεν υπάρχει, αλλά όσο περνούν οι ώρες φοβούνται τα χειρότερα για τη ζωή του. Μέσα στον στρατώνα διακρίνεται το σώμα ενός άνδρα στο έδαφος.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι της πράξης αυτής  που έγινε το απόγευμα. Μπορεί να υπάρχουν και άλλα άτομα στον στρατώνα . Ωστόσο, όλαι θεωρούνται ασφαλείς, κλειδωμένοι σε γραφεία ή χώρους εξυπηρέτησης. Ο ένοπλος ταξίαρχος βρισκόταν πίσω από μια θωρακισμένη πόρτα στην είσοδο του στρατώνα.

Τα εξειδικευμένα τμήματα βρίσκονται επί τόπου για τη διαχείριση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Δεν είναι ακόμη γνωστό αν ο ένοπλος πυροβόλησε τρεις ή τέσσερις πυροβολισμούς.

Και οι δύο στρατιωτικοί είναι παντρεμένοι και έχουν τρία παιδιά αντίστοιχα. Ο ταξίαρχος είχε νοσηλευτεί στην ψυχιατρική πτέρυγα του νοσοκομείου San Fermo della Battaglia (Co) επειδή αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και στη συνέχεια πήρε εξιτήριο και ανάρρωσε για αρκετούς μήνες. Κρίθηκε κατάλληλος για υπηρεσία από Νοσοκομειακή Ιατρική Επιτροπή, δεν είχε επιστρέψει ακόμη στην υπηρεσία γιατί βρισκόταν επίσημα σε διακοπές.

Με πληροφορίες από Repubblica.it 
Ελλάδα Αθήνα 

Εκρηξη χωρίς θύματα σε κρατικό διυλιστήριο της Ταϊβάν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: