Δεν αλλάζει το καθεστώς του γηπέδου Τσετίνκαγια στη νεκρή ζώνη της Κύπρου, λένε τώρα τα Ηνωμένα Έθνη

FILE PHOTO: Η ταγματάρχης Ingrid Gjerde, Διοικητής των Δυνάμεων της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ποζάρει με τους κατακτητές της Κύπρου. Η φωτογραφία δόθηκε στη δημοσιότητα από την παράνομη και κατοχική “διοίκηση” των “τουρκοκυπριακών” δυνάμεων”, στην κατεχόμενη Κύπρο.




Οποιοδήποτε ισχυρισμός για αλλαγή του καθεστώτος του γηπέδου “Ταξίμ” της Τσετίνκαγια είναι λανθασμένος και παραπλανητικός, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), Αλίμ Σιντίκ.

Ο κ. Σιντίκ είπε ακόμη πως “ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί για ποδοσφαιρικές προπονήσεις μόνο, όπως γινόταν στο παρελθόν, με την εφαρμογή αυστηρών κανονισμών για διαχείριση της χρήσης του και προστασία του καθεστώτος του εντός της νεκρής ζώνης”.

Η περιοχή παραμένει εντός της νεκρής ζώνης και υπό τον έλεγχο της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, σημείωσε ο κ. Σιντίκ.

Ο τελευταίος σχολίασε τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας περί έναρξης εργασιών κατασκευής και επισκευής του γηπέδου «Ταξίμ» που βρίσκεται στη νεκρή ζώνη στην περιοχή του Λήδρα Πάλας στη Λευκωσία, και ανήκει στο σωματείο της Τσετίνκαγια.

Οι εργασίες γίνονται, από τη Γενική Διεύθυνση Επενδύσεων και Επιχειρήσεων του Υπουργείου Νεολαίας και Αθλητισμού της Τουρκίας, έπειτα από επαφές με αξιωματούχους του ΟΗΕ.

Κύπρος: Τουρκική προέλαση στο γήπεδο της Τσετίνκαγια – Καμία αντίδραση από Ηνωμένα Εθνη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: