Δεκάδες παγιδευμένοι σε ανθρακωρυχείο της Τουρκίας: 22 μέχρι στιγμής οι νεκροί – Παρενέβη ο Ερντογάν [video]

PHOTO: Σωστικά συνεργεία μεταφέρουν πτώμα ανθρακωρύχου 14 October 2022. TEPA, DEPO PHOTOS




Δεκάδες ανθρακωρύχοι έχουν παγιδευτεί μετά από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στη βόρεια Τουρκία, σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις.

Σε 22 ανήλθε ο απολογισμός των θυμάτων της έκρηξης σε ανθρακωρυχείο της πόλης Αμάσρα, στη βόρεια Τουρκία, όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά. Άλλοι 17 εργάτες νοσηλεύονται τραυματισμένοι, ενώ παραμένει αδιευκρίνιστος ο αριθμός των εγκλωβισμένων στις στοές του ορυχείου.

Εκτιμάται ότι περίπου 110 εργάτες βρίσκονταν μέσα στο ορυχείο την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη.

Τα αίτια της έκρηξης παραμένουν άγνωστα, ανέφερε νωρίτερα η τουρκική Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών (AFAD). Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η έκρηξη μπορεί να οφείλεται σε ανάφλεξη εύφλεκτου αερίου εντός του ορυχείου.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε βάθος 300 μέτρων από την είσοδο του ορυχείου, γύρω στις 18:15 το απόγευμα της Παρασκευής.

Στα πλάνα που μετέδωσαν τα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια, συγγενείς των ανθρακωρύχων παρακολουθούν τις προσπάθειες των διασωστών. Ορισμένοι εργάτες ανασύρθηκαν και μεταφέρθηκαν με φορεία σε ασθενοφόρα.

Η εισαγγελία της επαρχίας Μπαρτίν έχει ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος.

Μετά από οδηγίες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού και ο υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ μεταβαίνουν στο σημείο για να παρακολουθήσουν τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Στα πλάνα που μετέδωσαν τα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια, συγγενείς των ανθρακωρύχων παρακολουθούν τις προσπάθειες των διασωστών. Ορισμένοι εργάτες ανασύρθηκαν και μεταφέρθηκαν με φορεία σε ασθενοφόρα. Σύμφωνα με την Αρσλάν, οκτώ κατάφεραν να βγουν από τις στοές μόνοι τους.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού οι νεκροί είναι 14, ενώ άλλοι 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά έκανε λόγο για δύο νεκρούς, 20 τραυματίες και πολλούς εγκλωβισμένους. Τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα την κυβερνήτρια της επαρχίας, μετέδωσαν ότι 49 εργάτες έχουν εγκλωβιστεί στις στοές.

Τα αίτια της έκρηξης παραμένουν άγνωστα, ανέφερε η Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών (AFAD) της Τουρκίας, ανακαλώντας μια πρώτη ανακοίνωση όπου δήλωνε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από έναν μετασχηματιστή.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η έκρηξη μπορεί να οφείλεται σε ανάφλεξη εύφλεκτου αερίου εντός του ορυχείου.

Η εισαγγελία του Μπαρτίν έχει ξεκινήσει έρευνα για το δυστύχημα.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε βάθος 300 μέτρων (985 πόδια) μέσα σε ανθρακωρυχείο στην Amasra, μια περιοχή στην επαρχία Bartin της Μαύρης Θάλασσας, γύρω στις 6:15 μ.μ. τοπική ώρα (1515 GMT).

Τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να ανασύρουν 14 ανθρακωρύχους, ενώ τουλάχιστον 49 εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι, σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Μπαρτίν Νουρτάκ Αρσλάν.

Η Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης (AFAD) δήλωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από μετασχηματιστή.

Με πληροφορίες από aa.com.tr

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Reuters, το Anadolu και το AFP
Κωνσταντινούπολη, Turkey

Το τέλος του Μπορισμού: Βρετανικό δράμα διαρκείας μετά το Brexit, «τελειωμένη» η Τρας 38 μέρες μετά την ορκωμοσία της

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: