Come back Λούλα ντα Σίλβα στην Βραζιλία; Προηγείται του σημερινού προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρο με 47,1% έναντι 44,3%

Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα ποζάρει κατά την άφιξή του για να ψηφίσει, στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, 2 Οκτωβρίου 2022. EPA, Fernando Bizerra




Ο κεντροαριστερός πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, αύξησε το προβάδισμά του, συγκεντρώνει 47,1% των ψήφων έναντι 44,3% του ακροδεξιού αρχηγού του κράτους, Ζαΐρ Μπολσονάρο με το 90,3% των ψηφοδελτίων να έχει καταμετρηθεί.

Αυτό δείχνουν τα ως τώρα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των χθεσινών προεδρικών εκλογών που δημοσιοποιεί η εκλογική επιτροπή, το ανώτατο εκλογοδικείο (TSE).

Νωρίτερα, το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Datafolha εκτίμησε πως κανένας από τους δύο κύριους υποψήφιους δεν θα ξεπεράσει το 50% των ψήφων, κατά συνέπεια θα χρειαστεί να διεξαχθεί δεύτερος γύρος για να αναδειχθεί ο επόμενος πρόεδρος, την 30ή Οκτωβρίου.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Η εκλογική επιτροπή της Βραζιλίας ξεκίνησε την ανακοίνωση των αρχικών αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας των προεδρικών εκλογών.

Μετά την καταμέτρηση μόλις του 0,1% των μηχανών ψηφοφορίας, ο πρώην πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα συγκεντρώνει το 51% των εγκύρων ψηφοδελτίων, έναντι 37% για τον απερχόμενο πρόεδρο Ζαΐρ Μπολσονάρο.

Με πληροφορίες Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπραζίλια, Βραζιλία

Ο Μπόικο Μπορίσοφ νικητής των εκλογών στη Βουλγαρία: Θα δυσκολευθεί να σχηματίσει κυβέρνηση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: