Αβέρωφ και Χριστοδουλίδης είναι οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος, είπε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ: Πραγματική αλλαγή με Μαυρογιάννη

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου συνομιλεί με πολίτες στην ορεινή Λευκωσίας. Φωτογραφία από το ΑΚΕΛ




Σε δηλώσεις προχώρησε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου στο πλαίσιο περιοδείας στην ορεινή περιοχή Λευκωσίας.

“Αυτό που χρειάζεται να αλλάξει”, τόνισε, “είναι η κυβέρνηση (Αναστασιάδη), η οποία πρέπει να φύγει. Στη θέση της, στο πηδάλιο του κράτους δεν θα πρέπει να βρεθούν αυτοί που δηλώνουν συνεχιστές αυτής της κυβέρνησης με τις πολιτικές κοινωνικής αναλγησίες είτε πρόκειται για τον Αβέρωφ Νεοφύτου, είτε πρόκειται για τον Νίκο Χριστοδουλίδη, που αποτελούν τις δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος.

Συνεχίζουμε, είπε ο κ.Στεφάνου, και σήμερα την περιοδεία που κάνουμε σε ολόκληρη την Κύπρο. Μέσα από τις περιοδείες, μας δίνεται η δυνατότητα και η ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με τον απλό κόσμο, να ακούσουμε τις έγνοιες, τις ανησυχίες και τα προβλήματά του.

Τόνισε και τα εξής:

Αυτό που σήμερα είναι στην κορυφή των προβλημάτων είναι το θέμα της ακρίβειας και της αύξησης των τιμών σε βασικά αγαθά. Είναι φανερό ότι χρειάζεται να ληφθούν μέτρα, έτσι ώστε να ανακουφιστεί η κοινωνία, να ανακουφιστούν τα νοικοκυριά αλλά και οι επιχειρήσεις.

Μέτρα υπάρχουν. Η κυβέρνηση θα μπορούσε να υιοθετήσει τις αποφάσεις της μεγάλης πλειοψηφίας της βουλής, αποφάσεις που προήλθαν από πρωτοβουλίες του ΑΚΕΛ, για μείωση της τιμής του ηλεκτρισμού και των καυσίμων. Δυστυχώς δεν το έχει κάνει, συνεχίζοντας την πολιτική αδιαφορίας έναντι των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις.

Η κυβέρνηση στα 10 χρόνια της διακυβέρνησής της έχει πείσει για την κοινωνική της αναλγησία. Δεν αναμένουμε ότι η κυβέρνηση τώρα θα υιοθετήσει αυτές τις αποφάσεις, ούτε και ότι θα αλλάξει τις πολιτικές της έναντι της κοινωνίας.

Αυτό που χρειάζεται να αλλάξει είναι η κυβέρνηση, η οποία πρέπει να φύγει. Στη θέση της, στο πηδάλιο του κράτους δεν θα πρέπει να βρεθούν αυτοί που δηλώνουν συνεχιστές αυτής της κυβέρνησης με τις πολιτικές κοινωνικής αναλγησίες είτε πρόκειται για τον Αβέρωφ Νεοφύτου, είτε πρόκειται για τον Νίκο Χριστοδουλίδη, που αποτελούν τις δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος.

Πραγματική αλλαγή στον τόπο μπορεί να υπάρξει με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο οποίος, ανάμεσα στα άλλα, μπορεί να φέρει στη διακυβέρνηση του τόπου ευαισθησία για τα προβλήματα, ευαισθησία για τον απλό άνθρωπο, τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Θα βάλει μπροστά πολιτικές που θα δώσουν στην οικονομία βιωσιμότητα και την ίδια ώρα θα μοιράζουν τον παραγόμενο πλούτο κατά τον δικαιότερο τρόπο. Το σημαντικότερο από όλα, θα υπάρχουν πολιτικές που θα στηρίζουν τους απλούς ανθρώπους, την κοινωνία και την οικονομία.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: