Αθώος ο Κέβιν Σπέϊσι για την υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης κατά ανηλίκου το 1986

FILE PHOTO: ο διάσημος ηθοποιός Κέβιν Σπέισι . EPA, NEIL HALL




Δικαστήριο της Νέας Υόρκης απέρριψε τη μήνυση που είχει υποβληθεί κατά του ηθοποιού Κέβιν Σπέισι για

σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου.

Την μήνυση είχε καταθέσει ο Άντονι Ραπ, ο οποίος λέει ότι ο ηθοποιός τον άγγιξε κατα ανάρμοστο τρόπο σε ένα πάρτι το 1986, όταν εκείνος ήταν 14 ετών.

Ο Ραπ, 50 ετών σήμερα και επίσης ηθοποιός, υπέβαλε νομική αγωγή τον Σεπτέμβριο του 2020 και ζητούσε περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια (36 εκατομμύρια λίρες) ως αποζημίωση.

Ο Σπέισι είχε αρνηθεί τις κατηγορίες εναντίον του αν και αντιμετωπίζει αλλες πέντε κατηγορίες στο Ηνωμένο Βασίλειο για σεξουαλική επίθεση, για τις οποίες επίσης έχει δηλώσει αθώος.

Την Πέμπτη, μετά από μια δίκη τριών εβδομάδων σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, δικαστήριο διαπίστωσε ότι ο Ραπ δεν μπόρεσε να αποδείξει τον ισχυρισμό του ότι ο Σπέισι του ανεπιθύμητη σεξουαλική επίθεση.


Οι διαβουλεύσεις διήρκεσαν για περισσότερο από μία ώρα και, μετά την ανάγνωση της ετυμηγορίας από τον δικαστή, ο κ. Σπέισι φέρεται να αγκάλιασε τους δικηγόρους του πριν αποχωρήσει από την αίθουσα.

Ο Ραπ υπεστήριζε ότι ο Σπέισι ήταν περίπου 26 ή 27 ετών όταν τον συνάντησε σε ένα πάρτι στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν.

Σε άρθρο του Buzzfeed τον Οκτώβριο του 2017, ο Ραπ είχε πει ότι ο Σπέισι τον πήρε, τον έβαλε σε ένα κρεβάτι και ξάπλωσε εν μέρει από πάνω του. «Ήξερα ότι προσπαθούσε να συνευρεθεί μαζί μου σεξουαλικά», έγραψε.

ΜΙλώντας στην τρίτη εβδομάδα της δίκης του, ο Κ. Σπέισι είπε ότι σοκαρίστηκε όταν ο Ραπ δημοσιοποίησε τους ισχυρισμούς του πριν από πέντε χρόνια.

«Δεν ξέρω πώς θα μπορούσε να είναι αλήθεια αυτό», είπε ο 63χρονος, προσθέτοντας ότι δεν θα ενδιαφερόταν σεξουαλικά για τον κ. Ραπ καθώς ήταν ανήλικος.

Με πληροφορίες από BBC

Βρήκαν γκράφιτι Ελβετού ιππότη από τον Μεσαίωνα στον τάφο του βασιλιά Δαβίδ, στο όρος Σιών στην Ιερουσαλήμ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: