Από τα sms του Χριστοδουλίδη στο διδακτορικό του: Τελικά ρίχνουν νερό στο μύλο της εκστρατείας του για την Προεδρία

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης παρουσιάζει τις θέσεις του για την οικονομία. Φωτογραφία από το Επιτελείο του




Του ΑΡΙΣΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, Φιλελεύθερος

Άλλο τούτο πάλι! Ο κόσμος του διαδικτύου πήρε φωτιά με ένα ζήτημα που δείχνει να έπεσε από το διάστημα. Κάποιοι πέταξαν υπονοούμενα για το αν έχει πράγματι διδακτορικό ο Νίκος Χριστοδουλίδης, το άρπαξαν άλλοι, το στόλισαν με τα δικά τους εγκεφαλικά κύτταρα, κρουσμένα και μη, και ξαφνικά ξεκίνησε να πέφτει από παντού λάσπη να σκεπάσει κάθε νοήμονα ζωντανό στον πλανήτη.

Μέχρι και ο Νικόλας Παπαδόπουλος αναγκάστηκε να παρέμβει γράφοντας για συκοφάντες και για το ότι «η λάσπη κατά του Χριστοδουλίδη πλέον δεν έχει όρια». Η λάσπη, όμως, μπορεί τώρα να είναι ειδικά κατά του Χριστοδουλίδη, αλλά τελικά είναι κατά της νοημοσύνης μας. Όλων. Και όσων στηρίζουν την υποψηφιότητά του και όσων είναι εναντίον.

Μπορεί παλιότερα η κοινωνία να είχε μια καχυποψία με τα ΜΜΕ, τους εκδότες και τους δημοσιογράφους, πιστεύοντας ότι ελέγχοντας την πληροφόρηση ελέγχουν και την εξουσία ή την κοινή γνώμη. Τελείωσε αυτό, χάσαμε τη μάχη οι επαγγελματίες της ενημέρωσης.

  • Αλλά, περάσαμε σε νέα ήθη. Όποιος είναι ανέντιμος, κυνικός, ψεύτης, γενικά λαμόγιο και αδίστακτος, μπορεί πλέον να ελέγχει την εξουσία ή την κοινή γνώμη μέσω της λάσπης. Η υπεύθυνη πληροφόρηση δεν έχει θέση πλέον στις δημόσιες συζητήσεις. Μόνο η λάσπη.

Ο καθένας, λοιπόν, μπορεί να ενημερώνει τους υπόλοιπους με μια ανάρτηση ότι, ας πούμε, ο Νίκος Χριστοδουλίδης δεν έχει διδακτορικό, είναι ένας απατεώνας, που ξεγέλασε όλο τον κόσμο, και αυτό μέσα σε ελάχιστο χρόνο μεταδίδεται σαν λάβα ηφαιστείου και σκεπάζει τα πάντα.

Αναλαμβάνει κανένας την ευθύνη; Όχι. Πού να βρεις ποιος έγραψε πρώτος την ανοησία; Ούτε που νοιάζεται κανένας. Το ζητούμενο είναι να δημιουργούνται εντυπώσεις, να επηρεάζεται η κοινή γνώμη ας είναι και με φανταστικές «πληροφορίες». Ρίχνεις τη λάσπη σου και είναι βέβαιο ότι θα προχωρήσει τάχιστα στις πλατιές μάζες. Διότι εκεί είναι οι πλατιές μάζες, στο διαδίκτυο.

Όταν αυτός ο έλεγχος της πληροφόρησης αφορά ασήμαντα ζητήματα, εντάξει, μπορεί και να μην δημιουργεί σοβαρά προβλήματα. Κάποτε μπορεί να είναι και κωμικό. Τελευταία, όμως, στα χρόνια της πανδημίας, με τους εμβολιασμούς και τα μέτρα προστασίας, αφορούσε ανθρώπινες ζωές. Σκότωσαν ανθρώπους, δηλαδή. Τώρα, αφορά και την εκλογή του ανθρώπου που θα κυβερνήσει τη χώρα τα επόμενα πέντε χρόνια. Θα βγάλουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι λόχοι των ηλιθίων του διαδικτύου, κατά τον Ουμπέρτο Έκο; Έτσι φαίνεται.

Γράφει μια κυρία, «τελικά έχει ή δεν έχει διδακτορικό; Πήρε ψηλές θέσεις στην καριέρα του δείχνοντας το διδακτορικό του; Ναι ή Όχι; Θα παρέμβει ο Εισαγγελέας να εξακριβώσει;» Θέλει και παρέμβαση του Εισαγγελέα! Έτσι της ήρθε; Ανήκει σε κάποιο οργανισμό παραγωγής λάσπης; Άγνωστο. Το θέμα είναι ότι ακολουθεί το έλα να δεις. Και μετά πρέπει να τρέχει ο Χριστοδουλίδης ή όποιος άλλος, να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας.

Ούτως ή άλλως, ο Χριστοδουλίδης δεν έχει αποδοχή στον κόσμο επειδή έχει διδακτορικό, ούτε είναι απαραίτητο προσόν για να είναι υποψήφιος ή για να διοριστεί υπουργός. Αλλά, το ζητούμενο είναι να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι πρόκειται για έναν απατεώνα.

Πώς γίνεται, όμως, να προκύπτει αυτή η συζήτηση όταν πριν γίνει υπουργός Εξωτερικών είχε πάρει θέση λέκτορα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπου είναι απαραίτητο το διδακτορικό;

  • Μάλιστα, είχε ζητήσει άδεια άνευ απολαβών μέχρι να λήξει η θητεία του και τότε να πάρει τη θέση στο Πανεπιστήμιο κι όταν δεν του δόθηκε η άδεια προσέφυγε στο δικαστήριο.

Έχασε στο δικαστήριο τον Νοέμβριο του 2021, γράφτηκαν στις εφημερίδες αυτά δεν είναι μυστικά. Δηλαδή, στο δικαστήριο και στο πανεπιστήμιο είναι όλοι για τα μπάζα, δεν πήραν πρέφα ότι δεν έχει διδακτορικό, και το αποκαλύπτουν τώρα οι λόχοι των ηλιθίων για να τους βάλουν όλους στη θέση τους.

Μεγάλε Ουμπέρτο Έκο, είναι όπως τα είπες ακριβώς για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Έδωσαν δικαίωμα λόγου σε λόχους ηλιθίων οι οποίοι προηγουμένως δεν μιλούσαν παρά σε μπαρ, μετά από ένα ποτήρι κρασί. Τότε δεν έκαναν κακό στους υπόλοιπους. Εκεί κάποιος τους έκοβε την κουβέντα, ενώ τώρα έχουν το ίδιο δικαίωμα να μιλούν όσο και ένα βραβείο Νόμπελ».

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Προετοιμάζουν φιέστα στα κατεχόμενα για τον Ερντογάν με νέα τετελεσμένα: Φτάνει στη μαύρη “επέτειο” του ψευδοκράτους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: