Από γήπεδα ποδοσφαίρου , πισίνες για… πόλο: Η κλιματική αλλαγή θα «βουλιάξει» μέχρι το 2050 ένα στα τέσσερα στάδια της Αγγλίας

Αυτή την εικόνα αναμένεται να έχουν πολλά από τα γήπεδα της Αγγλίας αν επαληθευτούν οι προβλέψεις του ντοκιμαντέρ του Sky Sports. Photo screenshot via Twitter Sky Sports Premier League @SkySportsPL




Το  ποδόσφαιρο στην Αγγλία αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες συνήθειες ενώ η επιρροή του έχει παγκόσμιες διαστάσεις.

Ενα ντοκιμαντέρ του «Sky Sports» που θα μεταδοθεί σήμερα αναδεικνύει μία αόρατη απειλή που μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.

Οσο κι αν φαίνεται απίστευτο η απειλή αυτή είναι η κλιματική αλλαγή που προκαλεί την άνοδο της στάθμης της θάλασσας.

Σύμφωνα λοιπόν με το ντοκιμαντέρ που έχει τίτλο «Ο πιο δύσκολος αντίπαλος του ποδοσφαίρου», το ένα τέταρτο των γηπέδων στις τέσσερις επαγγελματικές κατηγορίες αναμένεται να βρίσκεται μερικώς κάτω από τη στάθμη της θάλασσας σε λιγότερο από 30 χρόνια!

Όπως προειδοποιεί ο συγγραφέας και ακαδημαϊκός, Ντέιβιντ Γκόλντμπλατ οι υπερβολικές θερμοκρασίες θα οδηγήσουν σε μεγάλες πλημμύρες, οι οποίες σε βάθος χρόνου θα συνιστούν αύξηση της στάθμης κατά 1,5 μέτρο, συνθήκη απαγορευτική για οποιαδήποτε ποδοσφαιρική δραστηριότητα.

«Στην Αγγλία, αυτό το φαινόμενο θα είναι πολύ σοβαρό. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, περίπου το ένα τέταρτο των γηπέδων των 92 ομάδων που παίζουν στις επαγγελματικές κατηγορίες απειλούνται με ετήσιες πλημμύρες ή ακόμα και με το να ”βουλιάξουν” ως το 2050».

Ο κώδωνας του κινδύνου χτυπά κυρίως για τα γήπεδα που βρίσκονται σε παραθαλάσσιες περιοχές, όπως το «St. Mary’s» της Σαουθάμπτον, αλλά δεν περιορίζεται αποκλειστικά σε τέτοιες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τον Γκόλντμπλατ, θα κινδυνεύσουν και γήπεδα του Λονδίνου, όπως το «Στάμφορντ Μπριτζ» της Τσέλσι, το «Craven Cottage» της Φούλαμ και το «London Stadium» στο οποίο αγωνίζεται η Γουέστ Χαμ.

ΠΗΓΗ:  Sky Sports

Στον τελικό του Astana Open ο Τσιτσιπάς: Με Τζόκοβιτς ή με Μεντβέντεφ [highlights]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: