Αντέχει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Ο Πατριάρχης Αντιοχείας και ο υπουργός Υγείας συναντήθηκαν με τον κ. Χρυσόστομο

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας, κ. Ιωάννης συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο. Φωτογραφία Φιλελεύθερος




Τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, ο οποίος περνά δύσκολες στιγμές με την υγεία του, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ενώ ακολούθησε επίσκεψη του Πατριάρχη Αντιοχείας, Ιωάννη.

Kατά την έξοδό του από την Αρχιεπισκοπή, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι «ο Αρχιεπίσκοπος αντιμετωπίζει αυτή τη δοκιμασία με πίστη και πολύ κουράγιο. Ο Αρχιεπίσκοπος μας ανέφερε ότι είναι δυνατός και χάρηκε που τον επισκεφθήκαμε, και εγώ και ο Μακαριώτατος από την Αντιοχεία».

Σημειώνεται ακόμη ότι ο Πατριάρχης Αντιοχείας, Ιωάννης, έφθασε εκτάκτως από τη Δαμασκό στην Κύπρο για να επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Xρυσόστομο.

Εξερχόμενος από την Αρχιεπισκοπή δήλωσε ότι «ήταν πολύ κοντά μας, και ο ίδιος προσωπικά και η Εκκλησία της Κύπρου». Πρόσθεσε ότι «έχουμε αυτή την αγάπη και οι σχέσεις μας είναι αδελφικές και γι΄αυτό ήρθα όταν έμαθα ότι περνάει αυτή τη δύσκολη κατάσταση με την υγεία του».

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας ανέφερε ακόμη ότι ο Αρχιεπίσκοπος τους αναγνώρισε, αλλά, δεν μιλάει πολύ. «Ο Θεός να είναι βοηθός, η πίστη του είναι μεγάλη, πάντα ήταν δυνατός άνθρωπος, αγαπητός και έδειχνε την αγάπη του με το να βοηθά όλους, και στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Ο Θεός να τον φυλάξει και η πίστη του είναι δυνατή και ο Θεός βοηθός», κατέληξε ο Πατριάρχης.

 

Απευθυνόμενος στον Υπουργό Υγείας, εξέφρασε την χαρά του που τον είδε και ευχήθηκε ο Θεός να του δίνει δύναμη, τόσο στον ίδιο όσο και στον Προέδρο της Δημοκρατίας για το καλό της Κύπρου και του κυπριακού λαού.

Ο Υπουργός Υγείας δήλωσε ότι μίλησε ξανά με τον Αρχιεπίσκοπο και του ευχήθηκε να είναι δυνατός.

«Αντιμετωπίζει αυτή τη δοκιμασία με πολλή πίστη και πολύ κουράγιο», ανέφερε ο κ. Χατζηπαντέλα. Ο Αρχιεπίσκοπος, συμπλήρωσε, τους είπε ότι είναι δυνατός και χάρηκε για την επίσκεψη τόσο του ιδίου όσο και του Πατριάρχη Αντιοχείας.

Στο μεταξύ νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση υγείας του Αρχιεπισκόπου εκδόθηκε το πρωί και αναφέρει ότι «η κατάσταση της υγείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου παραμένει κρίσιμη. Ο προκαθήμενος της εκκλησίας της Κύπρου νοσηλεύεται στην Αρχιεπισκοπή και ακολουθεί την ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή».

Οι “δελφίνοι” για τον θρόνο δεν σεβονται τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο: Διεργασίες για διαδοχή στην Εκκλησία της Κύπρου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: