Γιατί διαμαρτύρεται το ΑΚΕΛ για τη χριστουγεννιάτικη εγκύκλιο του Αρχιεπισκόπου της Κύπρου; Ερωτά γιατί μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση!

Τα γραφεία του κομμουνιστικού κόμματος ΑΚΕΛ, στη Λευκωσία. Φωτογραφία via AKEL




Σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, η δημόσια ραδιοτηλεόραση μεταδίδει διαγγέλματα ιεραρχών; ερωτά το κομμουνιστικό κόμμα της Κύπρου ΑΚΕΛ, που ενοχλήθηκε, προφανώς, από το κείμενο της χριστουγεννιάτικης εγκυκλίου του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, κ. Γεωργίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι για 50 σχεδόν χρόνια ο Κυπριακός Ελληνισμός αναμένει ειρήνη που να εδράζεται στη δικαιοσύνη. Και σημείωσε ότι θα πρέπει το Κυπριακό να επανατοποθετηθεί στις σωστές του διαστάσεις, ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής, και να επανακαθοριστούν στόχοι και επιδιώξεις.

Στην εγκύκλιό του, η οποία αναγνώστηκε κατά τη θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρει ότι η κατανόηση των μηνυμάτων της ενανθρώπησης του Θεού είναι απαραίτητη και για αφύπνιση «από τον εθνικό λήθαργο στον οποίο περιπέσαμε».

Αναφέρει τα εξής η δήλωση του ΑΚΕΛ:

Μόνο απογοήτευση προκαλεί το γεγονός ότι στη χριστουγεννιάτικη του εγκύκλιο, ο Αρχιεπίσκοπος βρήκε χώρο να πολιτικολογήσει εκτενώς για το Κυπριακό αλλά δεν βρήκε μια λέξη να πει για τη συνεχιζόμενη αιματοχυσία στη μαρτυρική Παλαιστίνη, για τις σφαγές παιδιών και αμάχων, για τον όλεθρο και την καταστροφή.

Το μήνυμα των Χριστουγέννων, εξ ορισμού οικουμενικό και πανανθρώπινο, συνάδει με μηνύματα ειρήνης, αγάπης και αλληλεγγύης, παρά με πολιτικές τοποθετήσεις που προκαλούν ξανά ερωτήματα αν η Εκκλησία αντιλήφθηκε ότι ο όποιος εθναρχικός και πολιτικός της ρόλος έκλεισε προ πολλών δεκαετιών.

Την ίδια ώρα, το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου οφείλει εξηγήσεις για το γεγονός ότι αποφάσισε να μεταδώσει το διάγγελμα του Αρχιεπισκόπου, κάτι που γίνεται μόνο για τον εκάστοτε Πρόεδρο της χώρας. Διερωτόμαστε σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, η δημόσια ραδιοτηλεόραση μεταδίδει διαγγέλματα ιεραρχών.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, για μία ακόμη φορά, δεν “μασά” τα λόγια του: Στις σωστές του διαστάσεις να επανατοποθετηθεί το Κυπριακό, υπογράμμισε ο κ. Γεώργιος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: