Η… πυρετώδης νέα καθημερινότητα του Κάρολου και το τάπερ με τα σάντουιτς: Το 24ωρο ενός Βασιλιά

PHOTO: Ο νέος βασιλιάς της Βρετανίας Κάρολος ο Γ΄ EPA, NUNO VEIGA




Εχοντας φθάσει στα 73 του έτη, θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο νέος Βασιλιάς έχει ήδη ολοκληρώσει, ως Πρίγκιπας της Ουαλίας, μια σταδιοδρομία καθήκοντος και υπηρεσίας τόσο μεγάλης διάρκειας που θα έπρεπε να προσβλέπει πλέον σε μερικά χρόνια κερδισμένης ανάπαυσης.

Ωστόσο, αυτό που μόλις έχει ξεκινήσει με την ανάρρησή του στον θρόνο είναι η μεγαλύτερη πρόκληση.

Το βασιλικό σπίτι είναι οργανωμένο σε στρατιωτικά πρότυπα, με σχέδια που έχουν συμφωνηθεί μήνες νωρίτερα από μια στενή ομάδα συμβούλων και προσωπικού.

Ως εκ τούτου, η ζωή του νέου βασιλιά θα σχεδιάζεται ώρα με την ώρα.

Ο 73χρονος Κάρολος ο Γ’  νέος βασιλιάς της Βρετανίας θα εργάζεται εφεξής θεωρητικά μέχρι τα μεσάνυχτα.

Με βάση όσα είναι γνωστά μέχρι σήμερα, ο Κάρολος ξεκινά την ημέρα του με ένα πλούσιο πρωινό που περιλαμβάνει φρουτοσαλάτα εποχής και τσάι.

Αν και υπήρξαν φήμες ότι ο Κάρολος τρώει αυγά κάθε πρωί, αυτό δεν ισχύει, όπως σχολιάζει η βρετανική σκανδαλοθηρική εφημερίδα «The Sun», επικαλούμενη άνθρωπο του περιβάλλοντός του.

Δεν τρώει ποτέ μεσημεριανό και το πρόγραμμά του είναι πάντα φορτωμένο με συναντήσεις με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων ή θα παρευρίσκεται σε εκδηλώσεις που επικεντρώνονται σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, εκτός και αν λείπει στο εξωτερικό.

Δεν ενδιαφέρεται για το αν κάποιος είναι καλοντυμένος, τον ενδιαφέρει ο άνθρωπος κι όχι η κοινωνική του θέση και είναι ευγενής με όλους.

Ακολουθεί στρατιωτικό πρόγραμμα και είναι πολύ δεμένος με την ομάδα των συμβούλων. Το προσωπικό του είναι ολιγομελές και αφοσιωμένο στο νέο βασιλιά.

Το πρώτο επίσημο διάλειμμα στη διάρκεια της ημέρας του, θα είναι στις 5 μ.μ., ώρα Βρετανίας, όταν ο νέος βασιλιάς θα απολαύσει το τσάι του – μια ευκαιρία γι’ αυτόν να φορτίσει τις μπαταρίες του, ενώ σύμφωνα με την βασιλική σύζυγο, Καμίλα, εκείνη την ώρα ο Κάρολος τρώει επίσης ένα σάντουιτς κι ένα κομμάτι κέικ με φρούτα.

Λεπτομέρεια που σκοτώνει: Εάν δεν το φάει όλο, το βάζει σε τάπερ για την επόμενη μέρα.

Το δείπνο του είναι προγραμματισμένο στις 20.30 (ώρα Βρετανίας) και στις 22:00 επιστρέφει στο γραφείο του όπου -θεωρητικά- θα συνεχίσει να εργάζεται έως τα μεσάνυχτα.

Με πληροφορίες από The Sun

Foreign Office προς ξένους ηγέτες: Ελάτε με αεροπλάνα της γραμμής… και πούλμαν στην κηδεία της Ελισάβετ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: