Foreign Office προς ξένους ηγέτες: Ελάτε με αεροπλάνα της γραμμής… και πούλμαν στην κηδεία της Ελισάβετ

FILE PHOTO: O Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει δηλώσει ότι θα είναι παρών στην κηδεία της Ελισάβετ. Στη φωτο αποτίει φόρος τιμής στους νεκρούς των τρομοκρατικών χτυπημάτων της 11ης Σεπτεμβρίου. EPA, MICHAEL REYNOLDS




Να ταξιδέψουν με τα “αεροπλάνα της γραμμής” και να μετακινηθούν προς τον χώρο της επικήδειας λειτουργίας  με πούλμαν κι όχι με ελικόπτερα: Ναι, αυτή είναι η οδηγία προς τους ηγέτες από όλον τον κόσμο οι οποίοι πρόκειται να παρευρεθούν στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Έγγραφα του Foreign Office που ήρθαν στην κατοχή του Politicο, και τα οποία το βρετανικό Sky News επιβεβαιώνει, αναφέρουν επίσης πώς οι αρχηγοί κρατών έχουν ενημερωθεί ότι δεν μπορούν να ταξιδέψουν μεταξύ αεροδρομίων και χώρων με ελικόπτερο «λόγω του αριθμού των πτήσεων που εκτελούνται αυτή τη στιγμή».

Οι παγκόσμιοι ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν , ετοιμάζονται να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για την ιστορική κηδεία στο Αβαείο του Ουέστμινστερ τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου.

Τα έγγραφα περιγράφουν επίσης πώς οι αρχηγοί κρατών και οι συνοδοί τους θα φτάσουν στο Αβαείο του Γουέστμινστερ με πούλμαν από μια τοποθεσία στο δυτικό Λονδίνο την ημέρα της κηδείας.

Θα πρέπει να αφήσουν τα δικά τους αυτοκίνητα στο σημείο «λόγω αυστηρών μέτρων ασφαλείας και οδικών περιορισμών».

Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει προειδοποιήσει ότι «όπου είναι δυνατόν» οι ηγέτες θα πρέπει να φθάνουν στη χώρα με εμπορικές πτήσεις.

Με πληροφορίες από Politico/ Sky News

 

Ο Κάρολος ΙΙΙ έκανε την πρώτη του βασιλική ομιλία στο Κοινοβούλιο: Χιλιάδες Σκωτσέζοι αποχαιρετούν την Ελισάβετ στο Εδιμβούργο [live εικόνες]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: