Το τελευταίο ταξίδι της Ελισάβετ προς το Λονδίνο και το Μπάκιγχαμ: Από αύριο η σορός της σε λαϊκό προσκύνημα [live εικόνες]

Στο Λονδίνο και στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ την σορό θα αναμένουν ο νέος βασιλιάς Κάρολος ΙΙΙ μαζί με την Βασιλική Σύζυγο, Καμίλα καθώς και ο Πρίγκηπας και η Πριγκίπισσα της Ουαλίας, Ουίλιαμ και Κέιτ. EPA, NUNO VEIGA




Το Λονδίνο περιμένει απόψε την άφιξη της σορού της Βασίλισσας Ελισάβετ και την έκθεσή του σε λαϊκό προσκύνημα.

Η σορός της μακροβιότερης μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου μεταφέρθηκε από τον καθεδρικό ναό του Εδιμβούργου στο αεροδρόμιο της σκωτσέζικης πρωτεύουσας απ’ όπου θα μεταφερθεί με πτήση της RAF στο Λονδίνο. Θα την συνοδεύει η κόρη της Βασίλισσας Ελισάβετ, Άννα, μαζί με τον σύζυγό της, αντιναύαρχο Σερ Τίμοθι Λόρενς.

Στο Λονδίνο και στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ την σορό θα αναμένουν ο νέος βασιλιάς Κάρολος ΙΙΙ μαζί με την Βασιλική Σύζυγο, Καμίλα καθώς και ο Πρίγκηπας και η Πριγκίπισσα της Ουαλίας, Ουίλιαμ και Κέιτ.

Το φέρετρο της βασίλισσας θα παραμείνει στο Bow Room του Μπάκιγχαμ καθ’ όλη τη διάρκεια της αποψινής νύχτας και αύριο το απόγευμα,  θα εκτεθεί στο παλάτι του Γουέστμινστερ, όπου το κοινό θα μπορεί να αποτίσει φόρο τιμής από τις 19:00 (ώρα Ελλάδος) έως τις 20:30 (ώρα Ελλάδος) της Δευτέρας.

Με πληροφορίες από Sky News, BBC, The Guardian

 

Ιστορική επίσκεψη του βασιλιά Κάρολου ΙΙΙ στη Βόρεια Ιρλανδία: Συναντήθηκε και με ηγέτη του Σιν Φέιν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: