Το τανκ – κτήνος των 60 τόνων που οι Αμερικανοί σκέφτονται να στείλουν στο μέτωπο της Ουκρανίας [videos]

Στιγμιότυπο από βίντεο του CNN




Απόστρατος ταξίαρχος του αμερικανικού στρατού σε συνέντευξή του  στο CNN

εξήγησε τους λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι ένα από τα τανκς που μελετώνται να αποσταλούν, ίσως μελλοντικά, στο μέτωπο των μαχών είναι το Μ1, ένα «κτήνος 60 τόνων» όπως το περιέγραψε.

Ο Steve Anderson εξήγησε ότι το Μ1 λόγω του όγκου του θα είναι ίσως δύσκολο να διασχίσει γέφυρες και ποτάμια στα πεδία των μαχών.

Επίσης μία από τις διαφορές του με τα άλλα τανκς που δραστηριοποιούνται στις μάχες είναι ότι το Μ1 δεν χρησιμοποιεί ντίζελ αλλά καύσιμα αεροσκαφών κάτι που δημιουργεί προφανή θέματα ανεφοδιασμού του.


Ο Aντερσον παρότι ειναι θετικός στο να αποσταλούν στην Ουκρανία όποια άρματα εκείνη ζητήσει ώστε να βγει νικήτρια από τον πόλεμο, θεωρεί ότι το καθοριστικό σημείο είναι να δημιουργηθούν επί ουκρανικού εδάφους αμερικανικές αμυντικές υπεργολαβίες συντήρησης (βάσεις) καθώς μέχρι τώρα, αυτό που συμβαίνει κάθε φορά που ένα άρμα ή όχημα παρουσιάζει ένα προβλημα είναι να επιστρέφει στην Πολωνία για επισκευή ή συντήρηση.

Ο Αντερσον μιλά μάλιστα για την ανάγκη δημιουργίας δεκάδων ή εκατοντάδων τέτοιων βάσεων.

Ολοκληρώθηκε η τριμερής συνεκπαίδευση Ελλάδας – Κύπρου – ΗΠΑ στο Μαρί

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: