Το Κρεμλίνο κατηγορεί τον Γκουτέρες για την στάση του απέναντι στις προσαρτήσεις: Είναι «όργανο προπαγάνδας», λέει η Μαρία Ζαχάροβα

FILE PHOTO: Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. EPA. WAEL HAMZEH




Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου ότι ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες πήρε μεροληπτική θέση σχετικά με την κίνηση της Μόσχας να προσαρτήσει μεγάλα τμήματα της ουκρανικής επικράτειας και τον κατηγόρησε ότι είναι «όργανο προπαγάνδας».

«Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ μετατρέπεται σε όργανο προπαγάνδας και πίεσης στα κράτη μέλη, όταν θα έπρεπε να καθοδηγείται από τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ στο σύνολό του», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα.

Ο Γκουτέρες δήλωσε χθες Πέμπτη ότι τα σχέδια της Ρωσίας για προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιφερειών θα σηματοδοτήσουν μια «επικίνδυνη κλιμάκωση» που θα έθετε σε κίνδυνο τις προοπτικές για ειρήνη στην περιοχή.

Με πληροφορίες από Reuters, μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Παγκόσμια κατακραυγή για το «freak show»του Κρεμλίνου: Σινιάλο αντεπίθεσης από ΝΑΤΟ μετά την αντιδυτική υστερία Πούτιν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: