Θρίλερ στον Έβρο ή προσπάθεια αποσυντονισμού των δυνάμεων ασφαλείας; Περίεργα «παιχνίδια» από την Τουρκία

FILE PHOΤΟ: Ο ποταμός Έβρος κατά τη διάρκεια πλημμύρας το 2005. ΑΠΕ – ΜΠΕ, ΚΑΡΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ




Με ΝΟΤΑ προς το τριεθνές συνοριακό φυλάκιο Καπετάν Αντέεβο που βρίσκονται συνοριοφύλακες από την Ελλάδα, την Βουλγαρία και την Τουρκία, η Άγκυρα ενημέρωνε την Αθήνα πως σε νησίδα που υπάγεται στην Ελλάδα, κοντά στο Σουφλί, βρίσκονται πληθώρα μεταναστών.

Η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ υπήρξε μεγάλη, δεδομένων των πληροφοριών που έφταναν στις Ελληνικές αρχές και οι οποίες μιλούσαν για περίπου 400-500 μετανάστες.

Το μήνυμα από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας στις 17:05 το οποίο και παραθέτουμε, ομιλεί για «επιχείρηση έρευνας- διάσωσης» και για «εντοπισμό» σε νησίδα εντός της Ελληνικής επικράτειας.

 

Λίγες ώρες αργότερα οι μετανάστες άρχισαν να γίνονται «άφαντοι», με αστυνομικές πηγές να δηλώνουν ότι δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν το παραμικρό στη νησίδα που τους οδήγησαν οι συντεταγμένες που είχαν δώσει οι Τούρκοι.

Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις, κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι μετέχοντες είχαν απέναντι τους παραταγμένους και στρατοχωροφύλακες της Τουρκίας, για τους οποίους πολλές φορές έχουμε γράψει τον ρόλο που διαδραματίζουν στα παράνομα μονοπάτια της μετανάστευσης.

Μετά από περίπου τρεις ώρες από τη στιγμή που το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ είχε στείλει SMS προς τους διαπιστευμένους αστυνομικούς συντάκτες, όπως αναφέρουμε πιο πάνω, ο πολιτικός προϊστάμενος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ουσιαστικά αναίρεσε το γραπτό μήνυμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με παρέμβασή του ο Τάκης Θεοδωρικάκος που βρίσκεται στην Βόρειο Ελλάδα, τόνισε ότι δεν έχει εντοπιστεί κανείς μετανάστης στη νησίδα που έχει ερευνήσει η ΕΛ.ΑΣ & η ΕΜΑΚ από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Οι αρχές έχουν χρησιμοποιήσει και drones για να έχουν καλύτερη εικόνα, όπως κι όλα τα ηλεκτρονικά μέσα που διαθέτουν, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Μετά τη διαφαινόμενη λήξη του θρίλερ, κύκλοι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν: Σήμερα στον Έβρο, πιθανώς να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τους γνωστούς τακτικισμούς της Τουρκίας, οι οποίοι, ως συνήθως, εδράζονται πάνω στην απελπισία δυστυχισμένων ανθρώπων. Από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη άμεση και εκτεταμένη επιχείρηση της Αστυνομίας, διενεργούμενη στο πλαίσιο του σχεδίου «Ακρίτας»:

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι «στις ασύμμετρες απειλές απαντάμε με την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Στην προκλητικότητα απαντάμε με την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου. Στην εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου απαντάμε με τον σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή».

Ακολούθησε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ στην οποία αναφέρεται: «Έπειτα από ειδοποίηση της Τουρκίας στο Καπετάν Αντρέεβο η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποίησε απογευματινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022, επιχείρηση έρευνας και εντοπισμού παράτυπων μεταναστών, που φέρονταν να βρίσκονται σε νησίδα εντός της ελληνικής επικράτειας. Την επιχείρηση πραγματοποίησε ομάδα 9 στελεχών, εκ των οποίων 2 του Ερυθρού Σταυρού και ένας από τον Frontex, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών δεν εντοπίστηκαν παράτυποι μετανάστες στην εν λόγω νησίδα».

HJ

 

Ξανά μετανάστες σε νησίδα του ποταμού Έβρου: Συναγερμός στα σύνορα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: