Τεράστια η ζήτηση για καυσόξυλα στην Αττική με τη λίστα αναμονής να φτάνει έως 30 ημέρες: «Δεν θα υπάρχει ξύλο το Γενάρη», προειδοποιούν οι έμποροι [βίντεο]

Οι “τσουχτερές” τιμές σε ρεύμα και αέριο, στρέφουν όλο και περισσότερο κόσμο στο παραδοσιακό τζάκι. Πηγή φωτογραφίας: Pixabay/Pexels




Η αύξηση στις τιμές της ενέργειας φαίνεται πως έχει στρέψει όλο και περισσότερο κόσμο στο παραδοσιακό τζάκι, με αρκετούς πολίτες να αγοράζουν από τώρα καυσόξυλα προκειμένου να σιγουρευτούν ότι δεν θα μείνουν χωρίς θέρμανση το χειμώνα.

Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά  20% – σε ορισμένες περιπτώσεις η αύξηση είναι ακόμη μεγαλύτερη – ενώ ο χρόνος αναμονής για παραλαβή των παραγγελιών ξεπερνά τον ένα μήνα.

«Το πρόβλημα έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση. Αν βγείτε εσείς τώρα να πάρετε ξύλα, θα εξυπηρετηθείτε από 10 έως 30 μέρες. Αναγκαστήκαμε και σταματάμε, βάζουμε λίγο φρένο στις παραγγελίες για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τις ήδη υπάρχουσες», ανέφερε ο πρόεδρος εμπόρων στερεών καυσίμων Αττικής, Γιάννης Σακελλαράκης.

Όπως είπε,  το πρόβλημα δεν είναι μόνο η εξυπηρέτηση αλλά το αποθεματικό, με τον ίδιο να εκτιμά ότι θα υπάρξει πρόβλημα τον Γενάρη και τον Φλεβάρη.

Όσο για τον αν κινδυνεύει η Αθήνα να μείνει χωρίς ξύλα, ο κ. Σακελλαράκης απάντησε:

«Το πρόβλημα είναι στη διαθεσιμότητα. Δεν θα υπάρχει ξύλο τον Γενάρη. Έχουν κλείσει οι πηγές, δεν έρχονται τα ξύλα, δεν φτάνουν τα ξύλα στην Αθήνα, δεν τους συμφέρει τους εμπόρους. Έχει κλείσει η Ρουμανία, Σερβία, Βουλγαρία. Δεν μπαίνει τίποτα μέσα.»

 




Με πληροφορίες από Open TV

 

Υπό το φως των κεριών οι Λειτουργίες λόγω ενεργειακής κρίσης, με απόφαση του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: