Στο θολωμένο μυαλό του Πούτιν όλα είναι μια χαρά: Δεν κάνουμε πόλεμο στην Ουκρανία, η Ευρώπη θα παγώσει απ’ τον δικό της “πυρετό των κυρώσεων”

O Βλαντιμίρ Πούτιν αναπτύσσει την δική του … διάσταση της πραγματικότητας στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ, στο Βλαδιβοστόκ της ρωσικής Άπω Ανατολής. EPA, Sergei Bobylev/TASS Host Photo Agency HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Είτε ζει σε… παράλληλο σύμπαν είτε νομίζει ότι μπορεί να δουλεύει τους πάντες χωρίς κόστος ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος σήμερα εμφανίστηκε να δηλώνει:

Δεν ξεκινήσαμε πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, η Ρωσία δεν έχει χάσει τίποτα στην Ουκρανία, η Ευρώπη κινδυνεύει από “τον πυρετό των κυρώσεων” της, η πόλωση μέσα στη Ρωσική κοινωνία θα βγει σε καλό… γιατί “ό,τι είναι βλαπτικό θα απορριφθεί”… και στην Βρετανία η νέα πρωθυπουργός εκλέχτηκε με … αντιδημοκρατικό τρόπο!

Φυσικά επανέλαβε ότι η Ουκρανία είναι ένα “παράνομο καθεστώς” το οποίο προέκυψε από το …πραξικόπημα του 2014.

Όλα αυτά ειπώθηκαν από τον αυταρχικό ηγέτη του Κρεμλίνου κατά την διάρκεια της μακροσκελούς ομιλίας του στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στο Βλαδιβοστόκ, στην ρωσική Άπω Ανατολή.

Ο Ρώσος πρόεδρος πληροφόρησε την διεθνή κοινότητα ότι πλανάται, καθώς δεν υφίσταται πόλεμος στην Ουκρανία:

Είπε ότι όλες οι στρατιωτικές επιθετικές ενέργειες του Κρεμλίνου στην – τις οποίες συνεχίζει να αποκαλεί ειδική στρατιωτική επιχείρηση – είχαν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν την κυριαρχία της χώρας του και είχαν στόχο να «βοηθήσουν τους ανθρώπους» που ζουν στην περιοχή Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας.

Ο Πούτιν ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία δεν «ξεκίνησε» καμία στρατιωτική επιχείρηση, αλλά απλώς προσπαθεί να τερματίσει αυτές που ξεκίνησαν το 2014, μετά από ένα ουκρανικό «πραξικόπημα» που οδήγησε σε ένα «παράνομο καθεστώς».

Αρνήθηκε επίσης ότι η Ρωσία έχει παραβιάσει το διεθνές δίκαιο, παρά το γεγονός ότι η ουκρανική αστυνομία ερευνά περισσότερες από 26.000 καταγγελίες.

Τέλος, επιτέθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, λέγοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο η Βρετανία επιλέγει τους ηγέτες απέχει “μακράν από το να είναι δημοκρατικός», μια ημέρα αφότου η Λιζ Τρας – η οποία επελέγη από μέλη του κόμματος για να ηγηθεί των Συντηρητικών – αντικατέστησε τον Μπόρις Τζόνσον ως πρωθυπουργό.

«Βεβαίως, υπάρχει μια κάποια πόλωση, τόσο στον κόσμο όσο και στο εσωτερικό[της Ρωσίας], αλλά πιστεύω ότι αυτό θα είναι μόνο ωφέλιμο, γιατί ό,τι είναι περιττό, βλαβερό και… μας εμποδίζει να προχωρήσουμε θα απορριφθεί” είπε ο Πούτιν, αναφέροντας για πρώτη φορά δημοσίως την ύπαρξη αντίδρασης στον πόλεμο εντός της χώρας του.

Κατηγόρησε τη Δύση για «οικονομική και τεχνολογική επιθετικότητα» και παραδέχτηκε ότι, καθώς η οικονομία της Ρωσίας παλεύει απέναντι στις τις κυρώσεις, υπάρχουν  “κάποιες δυσκολίες” σε ορισμένους κλάδους και περιοχές.

Σε μια ομιλία που φαινόταν να στοχεύει δυτικούς παρατηρητές όσο και εγχώριο ακροατήριο, ο Πούτιν είπε ότι η εμπιστοσύνη στο δολάριο, το ευρώ και τη λίρα χάνεται μπροστά στα μάτια των ανθρώπων. Η Ρωσία, στο μεταξύ, βγαίνει από τον πόλεμο με ενισχυμένη την κυριαρχία της: «Είμαι σίγουρος ότι δεν έχουμε χάσει τίποτα και δεν θα χάσουμε τίποτα», είπε πανηγυρικά.

 

 

Με πληροφορίες από BBCSkyNews

Μεγάλη νίλα για τα ρωσικά τεθωρακισμένα στην Ουκρανία: 2.000 κατεστραμμένα * Εντολή για 2 νέα εργοστάσια επισκευής από το Κρεμλίνο [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: