Σε μονάδες και φυλάκια στον Έβρο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ: «Δεν θα αφήσουμε να χαθεί ούτε μία σπιθαμή ελληνικής γης» [video]

FILE PHOTO: Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στις παραμεθόριες Μονάδες και Επιτηρητικά Φυλάκια της Περιοχής Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού κατά μήκος των συνόρων στο νομό Έβρου, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΕΕΘΑ, STR




Παραμεθόριες μονάδες και επιτηρητικά φυλάκια της περιοχής ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού στον Έβρο επισκέφθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Όπως ανακοινώθηκε, ο αρχηγός επιθεώρησε τα μέτρα επιτήρησης κατά μήκος των συνόρων στο νομό Έβρου.

Αναλυτικότερα, επισκέφθηκε το φυλάκιο «1» στις Καστανιές, το στρατόπεδο «Θεοδωράκη», το στρατόπεδο «Δελαγραμμάτικα», το στρατόπεδο «Κανδηλάπτη» καθώς και το προγεφύρωμα Πετάλου.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ απευθυνόμενος σε μεγάλες συγκεντρώσεις προσωπικού των τοπικών σχηματισμών, έδωσε εντολές και κατευθύνσεις για συνεχή επαγρύπνηση και προετοιμασία για την εκτέλεση της αποστολής, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Όπως είπε «στόχος μας είναι να διαφυλάξουμε όσα μας άφησαν οι πρόγονοί μας» και πρόσθεσε «κανείς δεν μπορεί να μας πειράξει όσο οι Ένοπλες Δυνάμεις κάνουν αυτό που κάνουν», ενώ τόνισε ότι «δεν θα αφήσουμε να χαθεί ούτε μία σπιθαμή ελληνικής γης».

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μετέβησαν και χθες, Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου,ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αμερικανός πρέσβης, Τζορτζ Τσούνης, όπου ενημερώθηκαν από τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης και από το προσωπικό της XII Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού για την πορεία των εργασιών αναβάθμισης των υποδομών του λιμένα, καθώς και για τον αναβαθμισμένο ρόλο του τόσο σε εθνικό όσο και σε διμερές και συμμαχικό πλαίσιο.

Όπως ανακοινώθηκε, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ υποδέχτηκε στο προγεφύρωμα Πετάλου στον Έβρο τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα και την αντιπροσωπεία του Αμερικανικού Οργανισμού «Business Executives for National Security» (BENS). Εκεί, ενημερώθηκαν για τον αποτρεπτικό φράχτη και τον σχεδιασμό για την επέκτασή του.

Μετά την επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη, μετέβησαν στην έδρα της XII Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, όπου ενημερώθηκαν για την αποστολή της καθώς και για τη διυπηρεσιακή συνεργασία του Δ’ Σώματος Στρατού με την Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή σε θέματα ασφάλειας και φύλαξης συνόρων.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Aθήνα, Ελλάδα

Η αλλαγή πλεύσης με το επίδομα στόλου φρενάρει τις παραιτήσεις στο Πολεμικό Ναυτικό και φέρνει νέα δεδομένα στον στόλο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: