Ψεύδεται ο ΔΗΣΥ για το ρόλο του Χριστοδουλίδη στην άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων από τις ΗΠΑ: Που ήταν ο κ. Αβέρωφ;

Στιγμιότυπο από την από την πανεπαρχιακή συγκέντρωση Λάρνακας του ανεξάρτητου υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη. Φωτογραφία από το Επιτελείο του




Δεν λέει την αλήθεια ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ) για το ρόλο του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Χριστοδουλίδη στην άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες για την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο κ. Χριστοδουλίδης, εκ μέρους του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, ήταν αυτός που είχε όλες τις επαφές με τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ και την ελληνοαμερικανική ομογένεια για το θέμα αυτό.

Η συμμετοχή του ΔΗΣΥ στο θέμα αυτό ήταν ΜΗΔΕΝΙΚΗ, όπως και του νυν υπουργού Εξωτερικών Γιαννάκη Κασουλίδη, ο οποίος απογοήτευσε τους Αμερικανούς νομοθέτες που συνάντησε με τις θέσεις του για τα δήθεν Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ). Το μοναδικό ενδιαφέρον του κ. Κασουλίδη ήταν τα ΜΟΕ και όχι η άρση του εμπάργκο όπλων.

Όταν αποχώρησε ο κ. Χριστοδουλίδης από το υπουργείο Εξωτερικών, το βάρος ανέλαβε ο υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, ο οποίος βοήθησε εξαιρετικά. Σημειώνουμε ότι όταν ξεκίνησε η προσπάθεια από τον γερουσιαστή Μενέντεζ και την οργάνωση HALC, από τον ΔΗΣΥ περίσσεψαν οι ειρωνείες…

Στην ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, απαντώντας στον Νίκο Χριστοδουλίδη, καθώς και στα κόμματα που τον υποστηρίζουν σε σχέση με την άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων από τις ΗΠΑ, με αφορμή την απόφαση που πάρθηκε, υπάρχουν πολλά ψέματα. Και οπωσδήποτε δεν άρθηκε το εμπάργκο μόνο για τα …ρωσικά πλοία, τα οποία πήγαιναν στα κυπριακά λιμάνια όλα τα χρόνια της διακυβέρνησης του ΔΗΣΥ. Αρκετά με τα ψέματα του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου

Η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ ακολουθεί:

Η ολική άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων από τις ΗΠΑ, εκτός από αποτέλεσμα της συνολικής προσπάθειας της κυβέρνησης τα τελευταία δέκα χρόνια, έγινε εφικτή για ένα σημαντικό λόγο: την απαγόρευση ανεφοδιασμού ρωσικών πολεμικών πλοίων στα λιμάνια της Κύπρου.

Και αυτοί που είχαν την αναγκαία τόλμη να λάβουν και να εφαρμόσουν αυτή την απόφαση, είναι ασφαλώς ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και οι αρμόδιοι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας Κασουλίδης και Πετρίδης, με την πολιτική στήριξη του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Ως εκ τούτου, η όποια προσπάθεια οικειοποίησης αυτής της εξαιρετικά σημαντικής για τη χώρα μας εξέλιξης είτε από τον κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, είτε από το κόμμα που τον υιοθέτησε ως υποψήφιο είναι ατυχής, ιδιαίτερα όταν οι επικρίσεις του ΔΗΚΟ προς την κυβέρνηση Αναστασιάδη-Δημοκρατικού Συναγερμού είναι τόσο έντονες και ισοπεδωτικές.

ΔΗΚΟ: «Kαθοριστική η συμβολή Χριστοδουλίδη στην άρση του εμπάργκο», χαιρετίζει την απόφαση ο υποψήφιος πρόεδρος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: