Προειδοποιεί ο Μακρον για παγκόσμια κρίση των δημοκρατιών – κρίση της μεσαίας τάξης

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στην διάρκεια επίσκεψής του σε πάρκο αιολικής ενέργειας στο Saint-Nazaire. EPA, STEPHANE MAHE, POOL MAXPPP OUT




Ευθεία προειδοποίηση για μια παγκόσμια “κρίση των δημοκρατιών” μετά από χρόνια “πίεσης” και προσπαθειών “αποσταθεροποίησης” προειδοποιεί ο Γάλλος πρόεδρος  Εμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξή του στο CNN.

«Νομίζω ότι έχουμε [μια] μεγάλη κρίση δημοκρατιών – αυτών που θα αποκαλούσα φιλελεύθερες δημοκρατίες. Ας το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Γιατί; Πρώτον, γιατί το να είσαι ανοιχτή κοινωνία και να είσαι ανοιχτή και πολύ συνεργάσιμη δημοκρατία είναι κάτι που ασκεί πίεση στο λαό σου.  Θα μπορούσε να τον αποσταθεροποιήσει», είπε ο Μακρόν.

«Και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει πάντα να διατυπώνουμε τον σεβασμό στις επιθυμίες των ανθρώπων, στις αναφορές της μεσαίας τάξης και σε  όλη την πρόοδο που σημειώνουν οι δημοκρατίες μας οι οποίες  καλωσορίζουν διαφορετικούς πολιτισμούς, είναι ανοιχτές και συνεργάσιμες. Αυτό είναι θέμα ισορροπίας», συνέχισε.

«Είναι σαφές ότι τα τελευταία χρόνια είχαμε μια αυξανόμενη πίεση στις κοινωνίες μας και βρισκόμαστε στο σημείο όπου, στις διαφορετικές χώρες μας, υπάρχει αυτό που θα έλεγα κρίση των μεσαίων στρωμάτων».

 

Με πληροφορίες από CNN

Θα τα… δει όλα ο Κάρολος, τελικά: Οι καθολικοί είναι πλέον πλειοψηφία στη Βόρεια Ιρλανδία – «Ψήνουν» δημοψήφισμα αποχώρησης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: