Πόσο πιο καθαρά να πει ο Ερντογάν ότι είναι με τον Πούτιν; Η στάση της Δύσης είναι λάθος, είπε * “Δεν στέλνει ούτε λεφτά ούτε όπλα στην Ουκρανία” [video]

O Tαγίπ Ερντογάν στην διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, στο Βελιγράδι. Φωτογραφία: Τουρκική Προεδρία




Μιλώντας στο Βελιγράδι σήμερα μαζί με τον ομόλογό του της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο Πρόεδρος της Τουρκίας τάχθηκε ανοιχτά με τη Ρωσία εναντίον της Δύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας και την ενεργειακή κρίση.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά ότι η Δύση “προκαλεί” τη Μόσχα κι ότι, επιπλέον, δεν παρέχει ούτε κεφάλαια ούτε πραγματικά όπλα στην Ουκρανία, υποτιμά τη Ρωσία και είναι φυσικό για τον Πούτιν να διακόψει τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη όταν όλοι άρχισαν να του επιτίθενται!

Κομπάζοντας για την στάση πονηρής και υστερόβουλης δήθεν ουδετερότητας της Άγκυρας έναντι του ρωσικού πολέμου στην Ουκρανία, ο Ερντογάν είπε:

“Ως Τουρκία, ακολουθούσαμε πάντα μια πολιτική ισορροπίας μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε από εδώ και στο εξής. Μπορώ ξεκάθαρα να πω ότι βρίσκω πως η στάση της Δύσης να είναι σωστή”.

Μάλιστα, ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε πως η Δύση είναι αυτή που κάνει ενεργειακό πόλεμο στη Ρωσία, λέγοντας: “Όσο προσπαθείς να κάνεις έναν τέτοιο πόλεμο για να προκαλέσεις, δεν είναι δυνατό να έχεις αποτελέσματα. Λέω επίσης σε όσους υποτιμούν τη Ρωσία, κάνετε λάθος. Η Ρωσία δεν είναι μια χώρα που μπορεί να αγνοεί κανείς. Η Ρωσία έκοψε το φυσικό αέριο, οι τιμές ανέβηκαν στην Ευρώπη. Όλοι τα βλέπουν μαύρα…. Γιατί δεν τα σκέφτηκαν πιο  πριν ;”

Τέλος, ο Ερντογάν αμφισβήτησε ακόμη και την στρατιωτική και οικονομική βοήθεια της Δύσης προς την Ουκρανία, λέγοντας:

“Όσον αφορά την οικονομική διάσταση, λένε ότι έχουν δώσει τόση στήριξη στην Ουκρανία, αλλά πού είναι αυτά τα χρήματα; Είναι κι αυτό πρόβλημα… Λέγεται ότι στέλνονται όπλα, στέλνουν στην Ουκρανία όσα μπορούν;”….

Με πληροφορίες από Hurriyet

Στο θολωμένο μυαλό του Πούτιν όλα είναι μια χαρά: Δεν κάνουμε πόλεμο στην Ουκρανία, η Ευρώπη θα παγώσει απ’ τον δικό της “πυρετό των κυρώσεων”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: