Πολιτικοποιείται από την πλευρά Συλλούρη η υπόθεση πολιτογραφήσεων και ξένων επενδύσεων-Βολές κατά συγκατηγορουμένων

FILE PHOTO: Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου, Δημήτρης Συλλούρης. Κινδυνευει με φυλάκιση. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Πολιτική χροιά έδωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην Πρόεδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, στη χθεσινή δικαστική διαδικασία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για την υπόθεση του Αλ Τζαζίρα.

Ο λόγος για τον γνωστό δικηγόρο της Λευκωσίας και στέλεχος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Χρίστο Τριανταφυλλίδη.

Παίρνοντας τον λόγο έθεσε ζήτημα για τον Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, Σάββα Αγγελίδη. Ανέφερε πως οι δύο επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας εμπλέκονται στις τρεις πρώτες κατηγορίες, υπό την ιδιότητα που είχαν ως στελέχη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο πρώτος διετέλεσε υπουργός Δικαιοσύνης, ενώ ο δεύτερος υπουργός Άμυνας. Ως εκ τούτου συμμετείχαν στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο καλείτο να εγκρίνει τις κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις ξένων επενδυτών.

Οι τρεις πρώτες κατηγορίες στο κατηγορητήριο της υπόθεσης για τις οποίες έκανε αναφορά ο κ. Τριανταφυλλίδης, είναι άμεσα συνδεδεμένες με τις περιπτώσεις του Ιορδανού επιχειρηματία Almi Hilmi Munib Armoush, της συγγενούς του Zaineh Ali Himli Armoush και του δισεκατομμυριούχου πρώην εκτελεστικού διευθυντή θυγατρικής εταιρείας της Gazprom, Nikolay Gornovskiy.

Ο τελευταίος φερόταν να καταζητείται για υπόθεση κατάχρησης εξουσίας από τις ρωσικές Αρχές κατά τον επίδικο χρόνο πολιτογράφησής του (Ιούνιος 2019).

Με πληροφορίες από philenews.com
Κύπρος Λευκωσία 

Ιστορική απόφαση στην Κύπρο: Σε δίκη 4 κατηγορούμενοι για πολιτογραφήσεις και επενδύσεις αλλοδαπών-Και ο πρώην Πρόεδρος Βουλής, Συλλούρης

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: