Πήγε σε δημοπρασία για να βρει… φτηνό μίξερ και αγόρασε με 75 δολάρια ένα σπάνιο χειρόγραφο του 13ου αιώνα

Η περγαμηνή που αποτελούσε μέρος ενός βιβλίου προσευχής και λειτουργίας ιερέων εκτίθεται πλεόν στις ειδικές συλλογές του Colby College. Photo screenshot via Twitter Megan L. Cook @meganlcook




Στο Πόρτλαντ του Μέιν, ένας κυνηγός ευκαιριών πήγε σε μια πώληση ακινήτων ψάχνοντας να βρει ένα απλό μίξερ, ένα ράφι ή κάποια vintage ρούχα. Τελικά έφυγε με ένα χειρόγραφο 700 ετών.

Ο Γουίλ Σιδέρης βρήκε ένα έγγραφο με κορνίζα που ήταν κρεμασμένο σε ένα τοίχο του υπό πώληση ακινήτου. Σε αυτό υπήρχε λατινική γραφή με μουσικές νότες και λεπτομέρειες χρυσού. Υπήρχε επίσης ένα έντονο κίτρινο αυτοκόλλητο με γραμμένο το “1285 AD Illuminated manuscript on vellum”.

Το συγκεκριμένο χειρόγραφο πωλούνταν με 75 δολάρια, οπότε το αγόρασε.

Η αυθεντικότητα της περγαμηνής επιβεβαιώθηκε από τον πρώην καθηγητή του Κολλεγίου Colby του Σιδέρη ως κομμάτι από το The Beauvais Missal.

Χρησιμοποιήθηκε στον καθεδρικό ναό Beauvais στη Γαλλία και χρονολογείται από τα τέλη του 13ου αιώνα.

  Τι ήταν η περγαμηνή;

Η εκτελεστική διευθύντρια της Μεσαιωνικής Ακαδημίας της Αμερικής και καθηγήτρια χειρογράφων στο Πανεπιστήμιο Simmon της Βοστώνης, Lisa Fagin Davis, είπε ότι η περγαμηνή έμοιαζε να είναι μέρος ενός βιβλίου προσευχής και της λειτουργίας ιερέων.

Είπε επίσης ότι το βιβλίο ανήκε κάποτε στον εκδότη της εφημερίδας, William Randolph Hearst, πριν πουληθεί στη δεκαετία του 1940 και στη συνέχεια χωριστεί σε μεμονωμένα κομμάτι

«Εκατοντάδες μοναδικά χειρόγραφα καταστράφηκαν και διασκορπίστηκαν με αυτόν τον τρόπο», είπε η Ντέιβις.

Η καθηγήτρια αναζητά εδώ και αρκετά χρόνια τα κομμάτια του βιβλίου.

Κατάφερε να εντοπίσει κομμάτια σε άλλες πωλήσεις ακινήτων, παλιούς αχυρώνες, υπόγεια και μουσεία, σύμφωνα με το Maine Monitor.

Έχει εντοπίσει μέχρι στιγμής 114 σελίδες από τις 309.

Η περγαμηνή που αγόρασε ο Σιδέρης αξίζει έως και 10.000 δολάρια, σύμφωνα με τον Ντέιβις. Ο νέος κάτοχος του εγγράφου είπε ότι δεν έχει κανένα συμφέρον να πουλήσει την περγαμηνή. «Δεν το αγόρασα περιμένοντας να το πουλήσω», είπε.

Η περγαμηνή βρίσκεται αυτή τη στιγμή στις ειδικές συλλογές του Colby College.

ΠΗΓΗ: jpost.com

«Τρελό» άλμα ελαφιού πάνω από διερχόμενο αυτοκίνητο στο Μίσιγκαν: Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: