Ουζερί “Κολοτούμπας”! Τιμές και γεύσεις για όλα τα γούστα: “Φράχτες, πολιτική ισότητα, Αντιπροεδρία”! Black Friday, προλάβετε!

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Κείμενο ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ

Ανοίξαμε και σας περιμένουμε. Πλούσιες “γεύσεις”, προσιτές τιμές!

Ούζο 1: Για ακρο-δεξιά γούστα σε ελκυστικές τιμές:

Πρόσφατα, ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, Υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας και Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, εισηγήθηκε φράκτη κατά μήκος της Νεκρής Ζώνης, ως ένα μέτρο αντιμετώπισης της παράτυπης μετανάστευσης από τις κατεχόμενες προς τις ελεύθερες περιοχές.

Ούζο 2: Για ακρο-αριστερά γούστα, τιμές χάρισμα:

Πέρυσι, ο κ. Νεοφύτου δήλωσε ότι “Για να τα πάρω όλα αυτά (Κυπριακό), χρειάζεται να δώσω στους Τουρκοκύπριους την πολιτική ισότητα”.

Για να γίνει πιο ξεκάθαρη η θέση του κ. Νεοφύτου, σε αυτήν εδώ την στήλη, αναλύθηκε ότι “άλλο ελευθερία και ισότητα του κάθε πολίτη” και άλλο “πολιτική ισότητα της κάθε μειονότητας”, ειδικά σε μια χώρα υπό κατοχή, όπου ο κ. Νεοφύτου ζήτησε από τον Κυπριακό λαό να αποδεχθεί τους εγκάθετους της Τουρκίας, του βάρβαρου εισβολέα, να αποφασίζουν ισότιμα για το μέλλον όλης της Κύπρου.

Η στήλη αυτή μάλιστα παρέθεσε το (εντελώς συμπτωματικό) ποσοστό της Αφροαμερικανικής κοινότητας στις ΗΠΑ, το οποία κυμαίνεται στο 18.7% (18% οι Τ/Κ στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας), σημειώνοντας ότι στις ΗΠΑ δεν τέθηκε ποτέ θέμα πολιτικής ισότητας (Βλ. Μπάρακ Ομπαμα και Καμάλα Χάρις). Κι όμως, στην Κύπρο τέθηκε!

Ούζο 3: Για όλα τα γούστα, πάρε κόσμε:

  • Πριν λίγες μέρες, ο κ. Νεοφύτου έκανε πρόταση για βοηθό Προέδρου που θα εκλέγεται στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα έχει την ευθύνη της εποπτείας της εσωτερικής διακυβέρνησης.

Black Friday, “επίσημα” και στην Κύπρο! Προλάβετε, οι προσφορές ισχύουν μέχρι τις εκλογές Φεβρουαρίου 2023, ή μέχρι εξαντλήσεως του στοκ της υπομονής μας (όποιο έρθει πρώτο).

Κι άντε τώρα να βγάλεις άκρη τι σκέφτεται ο άνθρωπος για να επιβιώσει (πολιτικά). Από τη μια βάζει φράκτη αλά Τραμπ για να “αποτρέψει” την παράνομη μετανάστευση και από την άλλη δίνει “πολιτική ισότητα”.

Και ενώ μιλά για “πολιτική ισότητα”, νάσου και πετά και μια “Αντιπροεδρία”, μια “πρόταση”, που με βάση τις ξεκάθαρες θέσεις νομικών της Κύπρου, “κάτι τέτοιο εμπεριέχει κινδύνους”, με τον κ. Αιμιλιανίδη να τονίζει ότι “η πρόταση φαίνεται να αντίκειται στο πολιτειακό σύστημα της Κυπριακής Δημοκρατίας και η αποδοχή της πρότασης Νεοφύτου προϋποθέτει την αλλαγή του πολιτεύματος”.

Και σύμφωνα πάντα με νομικούς κύκλους, κάτι τέτοιο θα αποκόψει ακόμη περισσότερο τους Τ/Κ, δίνοντας τους μεγαλύτερο “πάτημα” απόσχισης, μιας και το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας προνοεί Τ/Κ Αντιπρόεδρο.

Με βάση όσα εισηγείται ο κ. Νεοφύτου, οι παράνομοι μετανάστες (θα) νομιμοποιούνται από την Τουρκία και το “έτερον” – εγκάθετο της ήμισυ, που θα συναποφασίζει μαζί με τους Ε/Κ. Και οι μετανάστες θα περνούν πλέον ελεύθερα από τα οδοφράγματα, τα οποία θα νομιμοποιηθούν και αυτά με την “πολιτική ισότητα” (που προτείνει ο κ. Νεοφύτου).

Επιστέγασμα όλων αυτών, το επιπλέον πλήγμα στο Σύνταγμα της Κύπρου, με την πρόταση της Αντιπροεδρίας (που επίσης προτείνει ο κ. Νεοφύτου), και που μετά και τις αντιδράσεις, με νέα τούμπα, “μετατράπηκε” σε βοηθός Προέδρου.

Υ.Γ.1: Είναι άξιο απορίας πώς τα σκέφτονται κάποιοι όλα αυτά και τα προτείνουν ως πολιτικές “προτάσεις”, μια έτσι και μια αλλιώς. Τι (ούζο) πίνουν και δεν μας δίνουν! Γιατί όλο αυτό σαν ουζερί ακούγεται: Ουζερί “Κολοτούμπας”.

Υ.Γ.2: Την ίδια στιγμή, είναι ευχάριστο που στην αντίπερα όχθη διαφαίνεται φως, μέσα από σοβαρές προτάσεις για την Παιδεία, την Εκπαίδευση, τον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό αλλά και άλλα, που φαίνεται ότι ακολουθούν. Προτάσεις που δείχνουν ότι άκουσαν και ακούνε την κοινωνία και που τους δίνεται η ανάλογη σημασία και βαρύτητα πριν βγουν έξω. Σίγουρα προκαλεί αισιοδοξία, μιας και αυτές οι προτάσεις προέρχονται από μια υποψηφιότητα που ξεπέρασε τα κομματικά στεγανά, αντλώντας τεράστια δύναμη από όλους τους κομματικούς χώρους ανεξαιρέτως και έχοντας επίκεντρο τον άνθρωπο και την κοινωνία.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Υπάρχει Ελπίς! Όταν έπαιρνε το τρένο αντί το αεροπλάνο, όταν ταξίδευε 4 ώρες αντί μια, όταν η χρέωση για την Κύπρο ήταν 50 δολάρια αντί 1,500!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: