Όταν ο Μακρόν μένει άφωνος ακούγοντας απ’ τον Ζελένσκι ότι ο Πούτιν ξεκίνησε τον πόλεμο στην Ουκρανία [video]

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν EPA, Ludovic Marin, POOL




Ήταν το πρωϊνό της 24ης Φεβρουαρίου. Τα χαράματα ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε αρχίσει την εισβολή των δυνάμεών του στην Ουκρανία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έσπευσε να τηλεφωνήσει στους δυτικούς ηγέτες. Ένα από τα πρώτα  τηλεφωνήματα ήταν αυτό στον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

Η ιστορική αυτή επικοινωνία καταγράφηκε από κάμερα και κυκλοφόρησε σήμερα στο το οποίο κατέγραψε κάμερα και κυκλοφόρησε πριν μερικές ώρες στο Twitter. Πρόκειται ουσιαστικά για απόσπασμα από το  ντοκιμαντέρ “Un Président, l’europe et la guerre” (Ένας Πρόεδρος, η Ευρώπη και ο Πόλεμος) που μεταδόθηκε στις 30 Ιουνίου στη γαλλική τηλεόραση.

  • «Μου λέτε ότι έστειλαν ειδικές δυνάμεις παντού στο Κίεβο;» ακούγεται να ρωτά ο Μακρόν τον Ζελένσκι.

«Παντού στο Κίεβο, στην Οδησσό, από τη Λευκορωσία. Πολεμάμε παντού στη χώρα μας. Δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε αυτό, δεν είναι όπως το 2014. Είναι πολύ μεγαλύτερη η εισβολή», απαντά ο Ουκρανός πρόεδρος με τον Μακρόν να σχολιάζει:

«Μιλάμε για ολοκληρωτικό πόλεμο», λέει ο Μακρόν κι ο Ζελένσκι ακούγεται να επαναλαμβάνει: “Ναι, ολοκληρωτικός πόλεμος”.

Ο Γάλλος πρόεδρος παγώνει και και δεν μπορεί να αρθρώσει κουβέντα.

«Πιστεύω Εμανουέλ ότι είναι σημαντικό να συζητήσεις με τον Πούτιν και είναι σημαντικό να διαμορφωθεί μια συμμαχία κατά του πολέμου. Είμαστε σίγουροι ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες και ο Μπάιντεν μπορούν να συμμαχήσουν, να του τηλεφωνήσουν και να του πουν (σ.σ. στον Πούτιν) “Σταμάτα”. Και αυτός θα σταματήσει. Θα σας ακούσει», ακούγεται να λέει ο Ζελένσκι.

Με τον Μακρόν απολύτως σοκαρισμένο, να απαντά μόνο, Οκ, οκ…

 

 

Σε πανικό οι εισβολείς του Πούτιν: “Σουρωτήρι” οι θέσεις τους στη Χερσώνα * Και αιφνίδια ξεκίνησε αντεπίθεση των Ουκρανών και στο Χάρκοβο [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: