Ο Πούτιν κουτσαίνοντας… σε στρατιωτικά γυμνάσια στην Άπω Ανατολή: Λίγες μέρες μετά τον “τρελό χορό” των ποδιών του [videos]

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει πάρει τη θέση του και παρακολουθεί με τα κιάλια τα στρατιωτικά γυμνάσια στην Άπω Ανατολή. EPA, MIKHAEL KLIMENTYEV/SPUTNIK/KREMLIN / POOL MANDATORY CREDIT




Δεν πέρασε ούτε βδομάδα από τότε που κυκλοφόρησε το βίντεο με τον Πούτιν να απευθύνεται σε μικρούς μαθητές σε σχολείο του Καλίνινγκραντ με τα πόδια του να συσπώνται ακατάπαυστα. Εκείνο το βίντεο τροφοδότησε εκ νέου τις φήμες για την υγεία του πολεμοχαρούς Ρώσου ηγέτη.

Δεν πέρασε ούτε βδομάδα και σήμερα κυκλοφόρησε νέο βίντεο που – θες δε θες – σε κάνει να αναρωτιέσαι αν πράγματι κάτι σοβαρό συμβαίνει με την υγεία του Πούτιν.

Το σημερινό “φρέσκο” βίντεο προέρχεται από την επίσκεψη του ηγέτη του Κρεμλίνου στις στρατιωτικές ασκήσεις “Βοστόκ 2022” στο ρωσικό πεδίο εκπαίδευσης Sergeyevsky στην Άπω Ανατολή όπου – μεταξύ άλλων – συμμετέχουν στρατιωτικές δυνάμεις και από την Κίνα και την Ινδία.

Όπως ήταν φυσικό, ο Πούτιν εμφανίστηκε σε στυλ μιλιτέρ όπως επιβάλει η περίσταση, με το ανάλογο μπουφάν και το επιβαλλόμενο σοβαρό ύφος του… στρατάρχη!

Δίπλα του, παρεμπιπτόντως, βρέθηκε ο Σεργκέι Σόιγκου, ο “πολύπαθος” υπουργός Άμυνας, για τον οποίο η εισβολή στην Ουκρανία έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής μια καρδιακή προσβολή, μια … εξαφάνιση κάποιων εβδομάδων και άπειρες φήμες πως ο Πούτιν τον διατηρεί “για τα μάτια του κόσμου” δίπλα, αν και είναι σφόδρα δυσαρεστημένος απ’ την ηγεσία του στις επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Η τελευταία πληροφόρηση από τις  υπηρεσίες πληροφοριών των Βρετανικών Ενόπλων για τον Σόιγκου είναι ότι έχει παραγκωνιστεί απ’ τον Πούτιν ο οποίος πλέον ενημερώνεται για τις εξελίξεις στην Ουκρανία απευθείας από τους επιχειρησιακούς διοικητές. Το κεφάλι του Σόιγκου παραμένει στη θέση του – λέγεται – μόνον κατ’ επίφαση και για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στο Κρεμλίνο…

Σχολιαστές έλεγαν πως η ένταση στις σχέσεις Πούτιν – Σόιγκου  ήταν ορατή σήμερα, με τους δυο τους να κάθονται δίπλα δίπλα, αλλά με πολύ σοβαρή και βαριά έκφραση στο πρόσωπο, χωρίς μεταξύ τους επικοινωνία. Μόνο ένα “ενσταντανέ” υπήρξε με τον Πούτιν να χαμογελάει με κάτι που ακούει και να τον μιμείται ο Σόιγκου…

Αλλά ας επιστρέψουμε στην επίσκεψη Πούτιν στα γυμνάσια. Εμφανίστηκε λοιπόν με σοβαρό, “στρατιωτικό” ύφος και περιβολή για να παρακολουθήσει με τα κιάλια του τις στρατιωτικές ασκήσεις

Η έκπληξη ήρθε όταν ο Ρώσος απολυταρχικός ηγέτης άρχισε να βαδίζει στην αίθουσα παρακολούθησης για να λάβει θέση μπροστά στη μεγάλη τζαμαρία: Τότε ήταν που τον είδαν οι πάντες και τον κατέγραψαν οι κάμερες δύσκαμπτο, να κουτσαίνει και να προσπαθεί εμφανώς να το κρύψει. Μια νευρική κίνηση σαν τέντωμα κι ένα σφίξιμο στο όλο παρουσιαστικό προδίδουν την αδυναμία του. Μάλιστα, το τέλος ο Πούτιν φαίνεται να διστάζει πριν κατέβει για να φτάσει σε μια σειρά από καρέκλες.

Ερωτηματικά σχετικά με την υγεία του Πούτιν κυκλοφορούν εδώ και αρκετό καιρό στη Ρωσία, με κάποιους να υποδηλώνουν ότι έχει καρκίνο ή Πάρκινσον και εξαφανίζεται τακτικά επί μέρες κάθε φορά εν μέσω ισχυρισμών ότι υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση.

Οι φήμες απέκτησαν τέτοια ένταση που το Κρεμλίνο αναγκάστηκε να τις διαψεύσει, με τον εκπρόσωπο του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ να επιμένει ότι ο Ρώσος ηγέτης είναι σε «άριστη υγεία» και οποιαδήποτε φήμη για το αντίθετο είναι «απόλυτη ανοησία».

Όμως, οι φήμες έχουν γίνει ισχυρότερες από τότε που ξεκίνησε τη βάρβαρη εισβολή του στην Ουκρανία, με τον Πούτιν να φαίνεται συχνά ότι δεν έχει τον πλήρη έλεγχο τουλάχιστον των άκρων του.

Τους τελευταίους μήνες, εθεάθη να βγαίνει από ένα αεροπλάνο στο Ιράν με το ένα χέρι του σε πλήρη ακαμψία αλλά  και να κουνάει παράξενα το πόδι του σε μια συνάντηση με τον δικτάτορα της Λευκορωσίας Λουκασένκο τον Μάιο.

 

 

 

Με πληροφορίες από The Daily Mail

 

Στην ανάγκη του Κιμ… έπεσε ο Πούτιν: Αγόρασε ρουκέτες και βλήματα για την τσακισμένη από τις κυρώσεις στρατιωτική μηχανή του [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: