Στην ανάγκη του Κιμ… έπεσε ο Πούτιν: Αγόρασε ρουκέτες και βλήματα για την τσακισμένη από τις κυρώσεις στρατιωτική μηχανή του [videos]

FILE PHOTO: Οι δυο ομοϊδεάτες σε παλαιότερη χειραψία – Κιμ Γιονγκ Ουν και Βλαντιμίρ Πούτιν. EPA, ALEXEI NIKOLSKY, SPUTNIK, KREMLIN POOL




Η Ρωσία αναγκάστηκε να αγοράσει στρατιωτικό υλικό – εκατομμύρια ρουκέτες και βλήματα πυροβολικού – από την πάμπτωχη  Βόρεια Κορέα καθώς οι κυρώσεις συνθλίβουν την ικανότητα της Μόσχας να προμηθεύει τον στρατό της, ανέφεραν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με αποχαρακτηρισμένες πληροφορίες που έλαβαν οι New York Times, η Ρωσία αγόρασε εκατομμύρια βλήματα πυροβολικού και ρουκέτες από την Πιονγιάνγκ.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η Ρωσία θα αναγκαστεί να αγοράσει επιπλέον βορειοκορεατικά όπλα καθώς ο πόλεμος θα συνεχίζεται.

Παράλληλα, την περασμένη εβδομάδα, η Μόσχα φέρεται να έλαβε την πρώτη της παραγγελία νέων ιρανικών drones.

Το Ιράν και η Βόρεια Κορέα, και οι δύο στόχοι σημαντικών δυτικών κυρώσεων, προσπάθησαν να εμβαθύνουν τους δεσμούς με τη Ρωσία από τότε που ο Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκίνησε την εισβολή του στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν ρίχνει την ευθύνη για τον πόλεμο στις ΗΠΑ  και κατηγορεί τη Δύση ότι ακολουθεί μια «ηγεμονική πολιτική» που δικαιολογεί τη χρήση βίας από τη Ρωσία.

Τον περασμένο μήνα, η Βόρεια Κορέα αναγνώρισε την ανεξαρτησία των δύο ρωσόφιλων ψευδοκρατών”  στην ανατολική Ουκρανία – των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ – και υποσχέθηκε να εμβαθύνει τη «συντροφική φιλία» της με τη Μόσχα.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι οι δύο χώρες θα επεκτείνουν τις «συνολικές και εποικοδομητικές διμερείς σχέσεις τους», σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Πιονγιάνγκ.

Το ακριβές μέγεθος και η κλίμακα των νέων παραδόσεων όπλων που αποκαλύπτονται από την έκθεση παραμένουν ασαφή.

Ωστόσο, Αμερικανός αξιωματούχος είπε στο Associated Press ότι η στροφή προς τη Βόρεια Κορέα για υποστήριξη απέδειξε ότι «ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να υποφέρει από σοβαρές ελλείψεις εφοδιασμού στην Ουκρανία, εν μέρει λόγω των ελέγχων των εξαγωγών και των κυρώσεων».

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ πιστεύουν ότι η ικανότητα της Μόσχας να ανεφοδιάζει τον στρατό της έχει μειωθεί.

Την περασμένη εβδομάδα, αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν δήλωσαν στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι οι πρώτες αποστολές μη επανδρωμένων αεροσκαφών ιρανικής κατασκευής είχαν επίσης παραδοθεί στη Ρωσία.

Οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών ττων ΗΠΑ πιστεύουν ότι Ρώσοι χειριστές έχουν ταξιδέψει στο Ιράν για να λάβουν εκπαίδευση στα όπλα της σειράς Mohajer-6 και Shahed.

Ωστόσο, είπαν πρόσφατα στους δημοσιογράφους ότι πολλά από τα drones είχαν πληγεί από μηχανικά και τεχνικά προβλήματα μετά  την παράδοση.

Το Ιράν αρνήθηκε επίσημα ότι παρέδωσε όπλα σε οποιαδήποτε πλευρά της σύγκρουσης, αλλά τον Ιούλιο ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν είπε ότι η Τεχεράνη σχεδιάζει να προμηθεύσει τη Μόσχα με εκατοντάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σήμερα, Βρετανοί αξιωματούχοι Άμυνας δήλωσαν ότι η Ρωσία αγωνίζεται να διατηρήσει τον εφοδιασμό της με μη επανδρωμένα αεροσκάφη πεδίου μάχης ενόψει σημαντικών απωλειών στα μέτωπα του πολέμου.
«Είναι πιθανό η Ρωσία να αγωνίζεται να διατηρήσει αποθέματα UAV [μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα], που υποφέρουν από τις ελλείψεις εξαρτημάτων κάτι που έρχεται ως αποτέλεσμα των διεθνών κυρώσεων», ανέφερε η ενημέρωση.

«Η περιορισμένη διαθεσιμότητα αναγνωριστικών UAV πιθανότατα υποβαθμίζει την δυνατότητα εκτίμησης της κατάστασης από τους διοικητές  και παρεμποδίζει ολοένα και περισσότερο τις ρωσικές επιχειρήσεις», πρόσθεσαν οι αξιωματούχοι.

 

 

Με πληροφορίες από BBC

 

Βομβαρδιστικά drones «σαπάκια» έδωσε τo Ιράν στη Μόσχα: Η Ρωσία είχε βασιστεί πολύ σε αυτά

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: