Ο Κασουλίδης πιστεύει ότι το σενάριο στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, είναι χαμηλό (video)

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Γιαννάκης Κασουλίδης με το δάκτυλο σηκωμένο. Φωτογραφία via Φιλελεύθερος




Ως «αδύναμος κρίκος» παρουσιάζεται η Κύπρος στη διαμάχη ανάμεσα στην Άγκυρα και την Αθήνα, με την ανησυχία για τις επόμενες τουρκικές κινήσεις στο Αιγαίο και την Μεσόγειο να εντείνεται.

Μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή του Omega «Ενημέρωση Τώρα», ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, ξεκαθάρισε πως το σενάριο στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, είναι χαμηλό. Ωστόσο σε περίπτωση που ένα τέτοιο σενάριο γίνει πραγματικότητα, ο κίνδυνος να μεταφερθεί η ένταση και στην Κύπρο «είναι ορατός».

«Η Κύπρος επειδή βρίσκεται υπό κατοχή στην παρουσία δεκάδων χιλιάδων τουρκικών στρατευμάτων, προσφέρει την ευχέρεια χερσαίας επιχείρησης στην Τουρκία, ενώ στα ελληνικά νησιά θα χρειαστούν ναυτικές και αεροπορικές επιχειρήσεις για απόβαση», ανέφερε ο κ. Κασουλίδης.

«Η Ελλάδα διαθέτει αρκετά σημαντικά μέσα για να αμυνθεί και να προστατεύσει την ακεραιότητα και την κυριαρχία των νησιών της, εμείς όμως εδώ, που βρισκόμαστε υπό κατοχή, είμαστε πιο ευάλωτοι», πρόσθεσε.

Σε ένα άλλο θέμα, αναφορικά με δημοσίευμα των Financial Times το οποίο γράφει σήμερα πως η Μάλτα και η Κύπρος είναι εναντίον ρωσικών κυρώσεων, ο Υπουργός Εξωτερικών διαψεύδει.

«Η πάγια πολιτική μας είναι η ενότητα με τους εταίρους μας με στόχο να μη χάσουμε την εικόνα του αξιόπιστου εταίρου», διευκρίνισε.

Απέτυχε η νέα προσπάθεια του τουρκικού πρακτορείου Anadolu να καταδικαστεί η Ελλάδα από το Πεντάγωνο των ΗΠΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: