Καθυστέρηση 30 λεπτών λόγω ατυχήματος στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Ευτυχώς λειτούργησε το σύστημα πυρόσβεσης…

Ο Thierry Neuville από το Βέλγιο, με συνοδηγό τον Martijn Wydaeghe, oδηγώντας Hyundai i20 N Rally1 HYBRID, συμμετέχει στην 3η μέρα του Ράλλυ Ακρόπολις, στον Πύργο, Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Με την έναρξη των ειδικών διαδρομών του Σαββάτου καταγράφηκε και το πρώτο σοβαρό ατύχημα στο φετινό Ράλλυ Ακρόπολις.

Ειδικότερα, η έξοδος από το δρόμο της SKODA Fabia Evo του Βρετανού Christopher Ingram στην ειδική του Πύργου (ΕΔ8) λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε τραγωδία.

Το αυτοκίνητο παρολίγον να τυλιχτεί στις φλόγες όμως λειτούργησε το σύστημα πυρόσβεσης. Ωστόσο δεν γλύτωσε τον τραυματισμό – ευτυχώς ελαφρύς – ο συνοδηγός του Craig DREW και χρειάστηκε η είσοδος ασθενοφόρου.

Η ειδική φυσικά διακόπηκε και επανεκκίνησε στις 10:12΄. Υπάρχει ένα κενό περίπου 30 λεπτών μεταξύ των γκρουπ αυτοκινήτων στις επόμενες ειδικές εξαιτίας αυτής της καθυστέρησης. Πριν την ειδική του Ταρζάν θα γίνει ανασυγκρότηση των αυτοκινήτων.

Σήμερα είναι η πιο απαιτητική ημέρα του Ράλι Ακρόπολις με έξι ειδικές (Πύργος 1 & 2, Περιβόλι 1 & 2, «Ταρζάν» 1 & 2), συνολικού μήκους 147,98 χιλιομέτρων.

Σημειώνεται ότι ο Σεμπαστιάν Λεμπ με Ford προηγείται στη γενική κατάταξη του Ράλι Ακρόπολις μετά τη διεξαγωγή των έξι ειδικών διαδρομών της Παρακευής, συνολικού μήκους 108,31 χιλιομέτρων. Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο σε τέσσερις από τις έξι ειδικές και βρίσκεται στην πρώτη θέση της γενικής, έχοντας 1.7 δευτερόλεπτα πίσω του τον -συμπατριώτη και «ομόσταυλό» του- Πιέρ-Λουί Λουμπέ.

Η πρώτη δεκάδα της γενικής κατάταξης του Ράλι Ακρόπολις, μετά την ολοκλήρωση της Παρασκευής έχει ως εξής:

1. Σεμπαστιάν Λεμπ (Γαλλία/Ford) 1 ώρα 12:11.9

2. Πιέρ-Λουί Λουμπέ (Γαλλία/Ford) + 1.7

3. Εσαπέκα Λάπι (Φινλανδία/Toyota) + 8.7

4. Τιερί Νεβίλ (Βέλγιο/Hyundai) + 16.0

5. Ντάνι Σόρντο (Ισπανία/Hyundai) + 22.2

6. Οτ Τάνακ (Εσθονία/Hyundai) + 31.1

7. Γκας Γκρίνσμιθ (Μ. Βρετανία/Ford) + 33.9

8. Έλφιν Έβανς (Μ. Βρετανία/Toyota) + 34.5

9. Κάλε Ροβάνπερα (Φινλανδία/Toyota) + 1:07.8

10. Τακαμότο Κατσούτα (Ιαπωνία/Toyota) + 1:38.9

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: