Κατά της πλήρους κατάργησης βίζας σε Ρώσους πολίτες τάχθηκε και η Κύπρος στην ΕΕ

File photo: Oι υπουργοί της ΕΕ δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν σε μια καθολική απαγόρευση των ταξιδιωτικών θεωρήσεων εισόδου για τους Ρώσους καθώς οι χώρες μέλη είχαν διχαστεί στο θέμα αυτό. Screenshot via YouTube




Η πλειονότητα των υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περιλαμβανομένης και της Κύπρου, τάχθηκε χθες κατά της πλήρους κατάργησης/απαγόρευσης της έκδοσης θεωρήσεων σε Ρώσους πολίτες, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι αντ’ αυτού, υπήρξε κατ’ αρχήν ομογνωμία για αναστολή της υφιστάμενης συμφωνίας με τη Ρωσία για παραχώρηση διευκολύνσεων στην έκδοση θεωρήσεων σε Ρώσους πολίτες (Visa Facilitation Agreement). Κάτι τέτοιο δεν συνεπάγεται απαγόρευση έκδοσης θεωρήσεων.

Ωστόσο, αναμένεται να καταστήσει τη διαδικασία έκδοσης θεωρήσεων πιο απαιτητική.

Τα κράτη μέλη της ΕΕ συνεχίζουν να διατηρούν το δικαίωμα εξέτασης αιτημάτων θεωρήσεων Ρώσων πολιτών, τα οποία βεβαίως μπορούν να εγκρίνουν ή να απορρίπτουν.

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν συζητήσεις εντός των αρμοδίων οργάνων της ΕΕ για εξέταση του τρόπου εφαρμογής της απόφασης, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ της ανταποκρίτριας Μ. Καλογεράκη
Λευκωσία, Κύπρος

Εθνικιστικό παραλήρημα από τον Ακάρ: Η Κύπρος είναι “εθνική υπόθεση” για την Τουρκία, ισχυρίζεται με θράσος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: