Εισβολή ενόπλου σε σχολείο της Ρωσίας: Πέντε παιδιά ανάμεσα στους 13 νεκρούς * Αυτοκτόνησε ο δράστης [videos]

Eικόνα έξω από το σχολείο όπου εισέβαλε ο ένοπλος και σκόρπισε τον θάνατο. Photo via Twitter@NEXTA




Άγνωστο παραμένει το κίνητρο του άνδρα που εισέβαλε σήμερα σε σχολείο στην πόλη Ιζέφσκ της Ρωσίας και αφού πυροβόλησε και σκότωσε τουλάχιστον 13 ανθρώπους – μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά – αυτοκτόνησε επί τόπου.

Tουλάχιστον 20 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί επίσης, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες – ανάμεσά τους πάνω από 10 παιδιά.

«Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά δεδομένα, εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν στο έγκλημα αυτό, ανάμεσά τους δύο φρουροί ασφαλείας του σχολικού ιδρύματος, δύο δάσκαλοι και πέντε ανήλικοι», είχε αναφέρει λίγο νωρίτερα η Ανακριτική Επιτροπή αυξάνοντας τον προηγούμενο απολογισμό των έξι νεκρών.

Ο ύποπτος «φορούσε ένα μαύρο μπλουζάκι με ναζιστικό σύμβολο και μια κουκούλα», πρόσθεσε η ίδια πηγή, διευκρινίζοντας ότι «βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ταυτοποίησής του».

Η Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο μικρής διάρκειας που δείχνει το πτώμα του δράστη πεσμένο στο πάτωμα μιας τάξης με αναποδογυρισμένα έπιπλα και χαρτιά πεταμένα στο πάτωμα.

Ήταν ντυμένος στα μαύρα και στο μπλουζάκι του υπήρχε μια κόκκινη σβάστικα μέσα σε έναν κύκλο.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι έξι ενήλικες θύματα του δράστη ήταν δάσκαλοι και φρουροί ασφαλείας. Η ίδια πηγή ανακοίνωσε ότι 21 άνθρωποι, ανάμεσά τους 14 παιδιά, τραυματίστηκαν.

  • Το πρακτορείο ειδήσεων Tass, επικαλούμενο τους ερευνητές, μετέδωσε ότι ο δράστης έφερε δύο πιστόλια και μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών.

Το Ιζέφσκ, μια πόλη σχεδόν 650.000 κατοίκων, είναι η πρωτεύουσα της δημοκρατίας της Ουντμουρτίας στο κέντρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, λίγο δυτικότερα της οροσειράς των Ουραλίων, που χωρίζει την Ευρωπαϊκή από την Ασιατική Ρωσία.

Η Ρωσία έχει βιώσει αρκετούς πυροβολισμούς σε σχολεία τα τελευταία χρόνια.

Τον Μάιο του 2021, ένας έφηβος ένοπλος σκότωσε επτά παιδιά και δύο ενήλικες στην πόλη Καζάν.

Τον Απρίλιο του 2022, ένας ένοπλος άνδρας σκότωσε δύο παιδιά και μια δασκάλα σε νηπιαγωγείο στην κεντρική περιοχή Ουλιάνοφσκ πριν αυτοκτονήσει.

 

 

Με πληροφορίες από AFP-Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ/ The Guardian

Απρόκλητη ομολογία από τον «σεφ του Πούτιν»: Εγώ είμαι το αφεντικό της Wagner – Ετοιμάζεται όντως να… αποκεφαλίσει τον ηγέτη του Κρεμλίνου; [videos]

 

Κτηνωδία χωρίς τέλος: Άλλοι δύο ομαδικοί τάφοι βρέθηκαν στο Ιζιούμ, δήλωσε ο Ζελένσκι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: