Απρόκλητη ομολογία από τον «σεφ του Πούτιν»: Εγώ είμαι το αφεντικό της Wagner – Ετοιμάζεται όντως να… αποκεφαλίσει τον ηγέτη του Κρεμλίνου; [videos]

FILE PHOTO: Ο ιδρυτής της Wagner Γεβγάνι Πριγκόζιν ή “σεφ του Πούτιν” μαζί με τον πρόεδρο της Ρωσίας Screenshot via YouTube




Χωρίς προφανή λόγο και λίγες μέρες μετά από δημόσια εμφάνισή του ως μεγάλου στρατολογητή για την Ουκρανία και “ηρωϊκού στρατάρχη” ο “σεφ του Πούτιν” ομολογεί δημοσίως ότι, ναι, αυτός είναι ο αρχηγός της παραστρατιωτικής εγκληματικής οργάνωσης του Πούτιν, της μισθοφορικής Wagner.

Mόλις πριν τρεις μέρες η γερμανική εφημερίδα Bild υποστήριξε πως η δημόσια εμφάνιση του Γεβγκένι Πριγκόζιν δεν είναι τυχαία και την ερμήνευε ως προσωπική συνειδητή απόφαση του Πριγκόζιν στο πλαίσιο σχεδίου το οποίο αποβλέπει στην ανάδειξή του σε άξιο ηγέτη και διάδοχο του Πούτιν τώρα που η εικόνα του αρχηγού του Κρεμλίνου φθείρεται – κατά πολλούς – ανεπανόρθωτα.

Έτσι κι αλλιώς, οι στενοί δεσμοί του με το αφεντικό του Κρεμλίνου είναι γνωστοί. Οπότε, η δημόσια ομολογία του Πριγκόζιν ότι ηγείται των σφαγέων μισθοφόρων κάτι σημαίνει για τον Πούτιν. Το τί ακριβώς μένει να διαπιστωθεί άμεσα…

Επί σειρά ετών πιστεύονταν – χωρίς να υπάρχουν χειροπιαστές αποδείξεις – ότι ήταν το μεγάλο αφεντικό της μισθοφορικής εγκληματικής οργάνωσης Wagner. Ήταν ο “κολλητός” του Πούτιν που έκανε τη βρώμικη δουλειά με στυγνά εγκλήματα πολέμου όπου το Κρεμλίνο δεν ήθελε να δείχνει “άμεση εμπλοκή”.

  • ΄Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, δισεκατομμυριούχος πλέον Ρώσος επιχειρηματίας και αδιαμφισβήτητα όχι μόνον άνθρωπος του Κρεμλίνου, αλλά στον στενότατο κύκλο του Πούτιν, παραδέχθηκε σήμερα  ότι αυτός ίδρυσε, το 2014, την παραστρατιωτική οργάνωση Wagner για να πολεμήσει στην Ουκρανία και ομολόγησε την δραστηριότητά της στην Αφρική, την Μέση Ανατολή και την Λατινική Αμερική.

Οι μισθοφόροι της Wagner που μεταξύ των ρωσικών δυνάμεων ονομάζονται και “η ορχήστρα του Βάγκνερ” ή απλώς “Οι Μουσικοί”, έχουν εμπλακεί σε έναν μακρύ κατάλογο εγκλημάτων κατά τη διάρκεια της εισβολής στην Ουκρανία – φρικαλεότητες, μεταξύ άλλων στις μαρτυρικές πόλεις  Μπούτσα και Μαριούπολη. 

Με ανακοίνωση της εταιρείας του “Concord” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πριγκόζιν δηλώνει ότι ο ίδιος συγκρότησε την οργάνωση για να στείλει «ικανούς μαχητές» στο Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας το 2014.

«Εκείνη στην στιγμή, την 1η Μαΐου 2014 γεννήθηκε μία ομάδα πατριωτών που πήρε την ονομασία Τάγμα Μάχης Wagner», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Και τώρα, μία ομολογία (…) αυτοί οι τύποι, ήρωες, υπερασπίσθηκαν τον συριακό λαό, άλλους λαούς αραβικών χωρών, Αφρικανούς και Λατινοαμερικανούς δυστυχισμένους, έχουν γίνει ο πυλώνας της πατρίδας μας».

«Εγώ καθάρισα τα παλιά όπλα, βρήκα αλεξίσφαιρα γιλέκα και βρήκα ειδικούς που θα μπορούσαν να με βοηθήσουν σε αυτό», πρόσθεσε ο Πριγκόζιν.

Στον 61 ετών Πριγκόζιν έχουν επιβληθεί κυρώσεις από την ΕΕ και τις ΗΠΑ, ενώ στο παρελθόν έχει μηνύσει μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του ερευνητικού ιστότοπου Bellingcat, του ρωσικού ειδησεογραφικού ιστότοπου Meduza και του ραδιοφωνικού σταθμού Echo of Moscow που έχει κλείσει πλέον, επειδή αποκάλυψαν τις σχέσεις του με την Wagner.

Η παραστρατιωτική οργάνωση Wagner θεωρείται εδώ και χρόνια ότι διεξάγει υπογείως και απολύτως εγκληματικά την βρώμικη δουλειά του Κρεμλίνου σε διάφορα θέατρα επιχειρήσεων, γεγονός που η Μόσχα διαψεύδει.

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν κατηγορείτο από δυτικές χώρες και ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι είναι ο χρηματοδότησης της οργάνωσης Wagner, μέλη της οποίας έχουν εντοπισθεί στην Συρία, την Λιβύη, την Ουκρανία και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Η παρουσία της Wagner βρέθηκε στο επίκεντρο το 2018 όταν η ανεξάρτητη εφημερίδα Novaya Gazeta δημοσίευσε βίντεο με το οποίο αποδεικνύονταν ότι ρωσόφωνοι μισθοφόροι της Wagner σκότωσαν και ακρωτηρίασαν κρατούμενο στη Συρία.

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν ξεκίνησε την «καριέρα» του ως προμηθευτής της κουζίνας του Κρεμλίνου, δραστηριότητα που του έδωσε το προσωνύμιο «μάγειρας του Πούτιν».

Το Κρεμλίνο διαψεύδει ότι «έχει σχέση με παραστρατιωτικές οργανώσεις».

Πολύ πρόσφατα ο Πριγκόζιν ήρθε πολύ έντονα στο προσκήνιο με βίντεο στο οποίο εμφανίζεται σε φυλακή της Ρωσίας να στρατολογεί ποινικούς εγκληματίες κρατουμένους για να πολεμήσουν στα μέτωπα της Ουκρανίας, με αντάλλαγμα την αμνήστευσή τους.

Επίσης, μετά απ’ αυτό το βίντεο, ο ίδιος ο Πριγκόζιν, ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  βίντεο που τον δείχνει σε νυχτερινή συνάντηση με Ρώσους αξιωματικούς. Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος βγαίνει από ένα ελικόπτερο με στιλ , χαιρετά το πλήθος και μετά εκφωνεί ομιλία σε στυλ παθιασμένου αρχιστράτηγου….

Κυκλοφορεί επίσης βίντεο που τον δείχνει να επισκέπτεται το στρατηγείο της Wagner στην Ουκρανία, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητά του.

Η γερμανική εφημερίδα Bild πριν τρεις ημέρες υποστήριζε πως η δημόσια εμφάνιση του Πριγκόζιν δεν είναι τυχαία, και την ερμήνευε ως προσωπική του συνειδητή απόφαση σε ένα σχέδιο το οποίο αποβλέπει στην ανάδειξή του σε άξιο ηγέτη και διάδοχο του Πούτιν, τώρα που η εικόνα του φθείρεται ανεπανόρθωτα από το φιάσκο της Ουκρανίας.

Σημειώνεται ότι οι Ουκρανικές δυνάμεις κατ’ επανάληψη έχουν καταγγείλει την παρουσία των χασάπηδων της Wagner στα μέτωπα της Ουκρανίας, ενώ κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσής τους στην περιοχή του Χαρκόβου, κατέστρεψαν το στρατηγείο τους και αιχμαλώτισαν εκατοντάδες μισθοφόρους της.

 

Mε πληροφορίες από AFP/ The Guardian

 

 

Βόμβα από την Bild: Ο αρχισφαγέας της Wagner θέλει να… καθαρίσει τον Πούτιν και να γίνει νέος χαλίφης στο Κρεμλίνο [videos]

Πιο νόθο δεν γίνεται: Δημοψήφισμα στα κατεχόμενα συνοδεία ρωσικών όπλων στο παραβάν [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: