Οι Τούρκοι βλέπουν συνωμοσία της Δύσης με το Ισραήλ για δημιουργία κουρδικού κράτους: Οι ύβρεις εναντίον της Ελλάδας…

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ταγιπ Ερντογάν χαιρετα τους …υπηκόους του. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Με τίτλο «Δύο επείγουσες επιχειρήσεις που πρέπει να πραγματοποιήσει η Τουρκία χωρίς να πέσει στην παγίδα των νησιών του Αιγαίου» δημοσιεύεται στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας Türkiye (θεωρούμενη πλησίον κρατικών υπηρεσιών) άρθρο γνώμης του Fuat Uğur το οποίο, περιλαμβανομένων προσβλητικών αναφορών σε Ελλάδα και Κύπρο, αναφέρει, μεταξύ των άλλων τα κάτωθι:

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στη Δύση και ο νούμερο ένα εταίρος τους στη Μέση Ανατολή, το Ισραήλ, έχουν ΔΥΟ ΣΤΟΧΟΥΣ στη περιοχή της οποίας η Τουρκία βρίσκεται στο επίκεντρο: 

1-Να εγκαθιδρύσουν ένα κράτος PKK-YPG στη βόρεια Συρία. 

2 – Να κρατήσουν την Τουρκία μακριά από τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο προσαρτώντας την (παράνομη) “ΤΔΒΚ”.

Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε αυτούς τους δύο στόχους και πρέπει να βασίζουμε ολόκληρο το παιχνίδι μας σε αυτούς.

Επομένως, μπροστά στη στρατιωτική ανάπτυξη της Ελλάδας στα Δωδεκάνησα, τα οποία έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης εδώ και χρόνια, είναι προφανές ότι πρέπει να αναβάλουμε προς το παρόν – αν και είναι τόσο ιερό δικαίωμά μας [σσ. helal στο πρωτότυπο]  όσο το λευκό γάλα της μάνας μας -, να φέρουμε το θέμα στην ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών ανοίγοντας τη συζήτηση για την «κυριαρχία των νησιών» καθώς και να αναβάλουμε το να επέμβουμε στρατιωτικά αν δεν μπορέσουμε να έχουμε αποτέλεσμα.

 Γιατί απ’ ό,τι καταλαβαίνουμε από τις χθεσινές ηλίθιες σκανδαλώδεις δηλώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και την προφανή μεροληψία των παγκόσμιων ΜΜΕ, όσο δίκιο κι αν έχουμε εμείς, πάντα η Ελλάδα θα βγαίνει ότι έχει δίκιο.

[…]

  • ΔΥΟ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ

1- Η Τουρκία πρέπει να απαντήσει αμέσως στις ΗΠΑ στη βόρεια Συρία. Για τον σκοπό αυτό, θα πρέπει να λάβει επειγόντως μέτρα για να αυξήσει τις σχέσεις με την κυβέρνηση της Δαμασκού από το επίπεδο των υπηρεσιών πληροφοριών στο διπλωματικό επίπεδο και να ξεκινήσει μια ταχεία επιχείρηση κατά των YPG σε συμφωνία με τη Ρωσία και το Ιράν στο πλαίσιο της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας.

 

2- Όπως ανέφερα παραπάνω, ένας άλλος παράγοντας πίσω από την επίθεση των ΗΠΑ και της Ελλάδας ως σκυλάκι της Δύσης πάλι είναι τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ως εκ τούτου, η Τουρκία θα πρέπει οπωσδήποτε να αυξήσει τη στρατιωτική της δύναμη στην (παράνομη) ‘ΤΔΒΚ’ και να την κάνει ισχυρά αισθητή, χωρίς να πέσει στην παγίδα των ΗΠΑ, οι οποίες μας κάνουν ‘Έλα Έλα’ στα νησιά. 

Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση και πρόκληση απέναντι τις ΗΠΑ. Αν οι Έλληνες δεν θυμούνται τι έχασαν ως αποτέλεσμα του τραύματος της ‘Ειρηνευτικής Επιχείρησης’ του 1974 στη Νότια Κύπρο, για την οποία οι ΗΠΑ ήραν το εμπάργκο όπλων τους τελευταίους μήνες, είναι τόσο ηλίθιοι. 

Άλλωστε, στην Τουρκία υπάρχει κρατικό μυαλό. Προειδοποιεί συνεχώς, προειδοποιεί, και μπορεί να έρθει από όπου θέλει, την ακριβή ώρα που θέλει, ξαφνικά ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ.

[…]

  • Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΕΠΙΜΟΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ

[…] Βρισκόμαστε εν μέσω εκλογών. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Τα λόγια του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν (Tayyip Erdoğan) έχουν μεγάλη απήχηση στην ελληνική κοινή γνώμη.

Γι’ αυτό η ρητορική του προς τον ελληνικό λαό χθες ήταν πολύ ακριβής και ο Τούρκος Πρόεδρος θα πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει τη δόση αυτής της ρητορικής. Διότι, όπως δήλωσε προ μηνών ο Erdoğan, η Τουρκία δεν έχει πλέον συνομιλητή που λέγεται Μητσοτάκης.

Είναι ο ελληνικός λαός και η σύνεσή του. Αν έχει απομείνει καθόλου. Αν όχι, είναι οι ΗΠΑ και η Δύση. Έχω γράψει τις απαντήσεις που πρέπει να τους δοθούν παραπάνω.

ΠΗΓΗ: Άρθρο γνώμης στην Türkiye του Fuat Uğur

Μία ενημέρωση-αποκάλυψη: Το ξεκαθάρισμα των Αμερικάνων για τα ελληνικά νησιά, τα F-16 και η επαναφορά της απειλής για τους S-400

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: