Οι χαμηλοί τόνοι που διατηρεί ο Ανδρέας Μαυρογιάννης προβληματίζουν το ΑΚΕΛ, αποκαλύπτει ο Φιλελεύθερος

FILE PHOTO: Ο υποψήφιος για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Ανδρέας Μαυρογιάννης. Φωτογραφία: ΚΥΠΕ




Οι χαμηλοί τόνοι που διατηρεί ο Ανδρέας Μαυρογιάννης στην προεκλογική του, δεν φέρνουν όπως φαίνεται μέχρι στιγμής αποτέλεσμα, αναφέρει στον Φιλελεύθερος, ο Φρίξος Δαλίτης.

Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο υποψήφιος δεν ήταν ευρέως γνωστός στο εκλογικό σώμα στο βαθμό που τουλάχιστον αναμενόταν, το προφίλ του ήπιου πολιτικού λόγου δεν βοηθά την προσπάθεια για δυναμικό μπάσιμο στο προεδρολογικό σκηνικό.

Κάτι το οποίο σήμανε προειδοποιητικό καμπανάκι και στην Εζεκία Παπαϊωάννου η οποία βλέπει τους ψηφοφόρους της να μην συσπειρώνονται γύρω από την υποψηφιότητα Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Όλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες, αποτέλεσαν αντικείμενο αξιολόγησης και αποτίμησης τής μέχρι τώρα προεκλογικής πορείας, με το συμπέρασμα να είναι ότι θα πρέπει οι αντιπολιτευτικοί τόνοι από πλευράς Ανδρέα Μαυρογιάννη να ανέβουν.

Το Σαββατοκύριακο καταγράφηκε ουσιαστικά η πρώτη αντιπαράθεση μεταξύ του επιτελείου του και της Πινδάρου.

Μια τακτική η οποία αναμένεται να έχει και συνέχεια με ίσως πρώτη αξιολόγηση το επόμενο debate.

Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι θα γίνει και πιο έντονη η κομματική παρουσία στην προεκλογική του υποψηφίου, καθώς θεωρείται πως η μέχρι στιγμής τακτική των αποστάσεων που τηρούνται, δεν βοηθούν την προσπάθεια συσπείρωσης του κόμματος της Αριστεράς. Χωρίς τη συσπείρωση του ΑΚΕΛ η δυναμική της υποψηφιότητας χάνεται, με τον αντίκτυπο μιας εκλογικής αποτυχίας να είναι προς την πλευρά της Εζεκία Παπαϊωάννου.

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, πραγματοποίησε χθες επίσκεψη στα Γραφεία της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του επιτελείου του, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, έγινε αναφορά στην ανάγκη ενίσχυσης της διαφάνειας των θεσμών, στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας τους, αλλά και της διάκρισης των εξουσιών, που θα οδηγήσουν στην ορθολογικότερη δόμηση του κράτους.

Επίσης, αναλύθηκαν οι τρόποι λειτουργίας της Ελεγκτικής Υπηρεσίας σε αντιπαραβολή με επιτυχημένες πρακτικές άλλων κρατών, τόσο για την εξέλιξη της Υπηρεσίας όσο και για την περαιτέρω θωράκισή της.

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν με το πέρας της συνάντησης, ο κ. Μαυρογιάννης ανέφερε πως παρουσιάστηκε συναντίληψη για την ανάγκη ο θεσμός της Υπηρεσίας, να μπορεί να αφήνεται απερίσπαστος για να επιτελεί το έργο του, το οποίο είναι απαραίτητο για τον τόπο.

Πρόσθεσε πως, με την επίσκεψη στην Ελεγκτική Υπηρεσία, «εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας προς το γεγονός ότι, η Υπηρεσία πολλές φορές βάλλεται ως μη έδει και έχει τεράστια σημασία να διαφυλαχθεί, να προστατευθεί και να προωθηθεί η ανεξαρτησία της, ώστε να επιτελεί την υψηλή αποστολή της». Το γεγονός αυτό, ανέφερε, ισχύει για όλους τους ανεξάρτητους θεσμούς, είτε προβλέπονται από το Σύνταγμα και τη Νομοθεσία είτε από υποχρεώσεις μας, ως κράτος μέλος της ΕΕ.

«Συζητήσαμε επίσης, εν εκτάσει ζητήματα που άπτονται των διαδικασιών, των προσόντων, των τρόπων λειτουργίας των ανεξάρτητων θεσμών αφενός, αλλά και εν γένει του κρατικού μηχανισμού που είναι από τη φύση του το αντικείμενο ελέγχου της Υπηρεσίας», σημείωσε ο κ. Μαυρογιάννης.

Καταλήγοντας τόνισε ότι, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τη διαφύλαξη της ανεξαρτησίας των θεσμών και για έναν άλλο τρόπο λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού, με απόλυτη διαφάνεια, λογοδοσία και αναγνώριση του ρόλου τους, που έχουν να κάνουν με την πεμπτουσία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Έντονα επικριτικό κατά της Κυβέρνησης βγήκε χθες και το ΑΚΕΛ, με τα πυρά του να επικεντρώνονται στο θέμα της ακρίβειας.

«Καθημερινά κατακλυζόμαστε από επιστολές επιχειρηματιών που εκφράζουν την αγωνία τους για το κόστος ενέργειας, από επιστολές απλών ανθρώπων που νιώθουν ότι η κατάσταση με την ακρίβεια έχει γίνει αφόρητη, που ζητούν να παρθούν μέτρα, τώρα.

Όμως κάθε μέρα που περνά -και οι εργαζόμενοι χάνουν 10% του μισθού τους- η κυβέρνηση δηλώνει ικανοποίηση. Κάθε μέρα που περνά -και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πληρώνουν διπλάσιο κόστος ενέργειας και ηλεκτρισμού- κυβέρνηση και Συναγερμός μοιράζουν ο ένας στον άλλο συγχαρητήρια», αναφέρει το ΑΚΕΛ.

ΠΗΓΗ: Φιλελεύθερος, Φρίξος Δαλίτης

Εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας Κύπρου-ΗΠΑ: Υπογραφή συμφωνίας για ανταλλαγή υπηρεσιών Διοικητικής Μέριμνας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: