Φύγετε αμέσως, μπορεί να σας στρατολογήσουν κι ας είστε Αμερικάνοι: Έκκληση πρεσβείας ΗΠΑ προς όσους ξέμειναν στη Ρωσία…

FILE PHOTO: Συγγενείς αποχαιρετούν σε Ρώσους που επιστρατεύθηκαν για τα μέτωπα της Ουκρανίας. EPA, ANATOLY MALTSEV




Προκειμένου να αποφευχθεί το … τραγελαφικό φαινόμενο Αμερικανοί πολίτες να επιστρατευθούν στον στρατό του Πούτιν, η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα ζήτησε από όλους τους Αμερικανούς που έχουν απομείνει στη Ρωσία να φύγουν αμέσως για να αποφύγουν την επιστράτευση.

«Η Ρωσία μπορεί να αρνηθεί να αναγνωρίσει την αμερικανική υπηκοότητα ατόμων με διπλή υπηκοότητα, να τους αρνηθεί την πρόσβαση στην προξενική βοήθεια των ΗΠΑ, να εμποδίσει την αναχώρησή τους από τη Ρωσία και να τους στρατολογήσει για στρατιωτική θητεία», προειδοποίησε η πρεσβεία σε ανακοίνωσή της.

Επίσης, η αμερικανική πρεσβεία επισημαίνει ότιη έξοδος από τη Ρωσία γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη καθώς οι πτήσεις φτάνουν σε απόλυτη πληρότητα και τα στρατεύματα του Πούτιν επιβάλουν περιορισμούς στα σύνορα με ενδεχόμενο και το πλήρες κλείσιμό τους.

«Όσοι διαμένουν ή ταξιδεύουν στη Ρωσία θα πρέπει να αναχωρήσουν αμέσως καθώς απομένουν ελάχιστες οι επιλογές για εμπορικά ταξίδια” αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ.

Ο Πούτιν την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι θα κινητοποιήσει 300.000 άνδρες στρατεύσιμης ηλικίας για να πολεμήσουν την Ουκρανία – προκαλώντας χάος σε κέντρα στρατολόγησης, αεροδρόμια και σύνορα.

Οι Ρώσοι προσπαθούν μανιωδώς να κλείσουν πτήσεις με one way εισιτήρια για προορισμούς, όπως το Ντουμπάι που ξεπερνούν τα 10.000 δολάρια.

«Οι εμπορικές επιλογές πτήσεων είναι εξαιρετικά περιορισμένες προς το παρόν και συχνά δεν είναι διαθέσιμες σε σύντομο χρονικό διάστημα», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Οι χερσαίες διαδρομές με αυτοκίνητο και λεωφορείο είναι ακόμα ανοιχτές. Εάν επιθυμείτε να αναχωρήσετε από τη Ρωσία, θα πρέπει να κάνετε ανεξάρτητες ρυθμίσεις το συντομότερο δυνατό.

«Η Πρεσβεία των ΗΠΑ έχει σοβαρούς περιορισμούς στην ικανότητά της να βοηθά τους πολίτες των ΗΠΑ και οι συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών μεταφοράς, μπορεί ξαφνικά να γίνουν ακόμη πιο περιοριστικές.

Η πρεσβεία προειδοποιεί επίσης όσους πολίτες των ΗΠΑ σκέφτονται να διαμαρτυρηθούν επειδή, όπως αναφέρει η ανακοίνωση,  «δεν είναι εγγυημένες η ειρηνική συγκέντρωση και η ελευθερία της έκφρασης» στη Ρωσία.

Η Γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ δήλωσε χθες Τρίτη ότι ο Λευκός Οίκος θα προσφέρει πολιτικό άσυλο σε άνδρες που εγκαταλείπουν τη Ρωσία μετά την επιστράτευση του Πούτιν.

Με πληροφορίες από The Daily Mail

 

Απέτυχε η νέα προσπάθεια του τουρκικού πρακτορείου Anadolu να καταδικαστεί η Ελλάδα από το Πεντάγωνο των ΗΠΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: