H συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ: «Το πρόγραμμά μας είναι απολύτως κοστολογημένο, αγγίζει τα 5,6 δισ. ευρώ» [video]

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, μιλά στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, STR




«Το πρόγραμμά μας είναι απολύτως κοστολογημένο, αγγίζει τα 5,6 δισ. ευρώ», είπε ο πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ, που άρχισε το μεσημέρι της Κυριακής.

«Κατηγορούν εμάς για πιθανότητα να οδηγήσουμε τη χώρα σε μνημόνια αυτοί που οδήγησαν τη χώρα σε μνημόνια αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

«Θα φορολογήσουμε την αισχροκέρδεια προκειμένου να δώσουμε ανάσα στη μεσαία τάξη και τους μισθωτούς» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Χθες από το βήμα της 86ης ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, κατώτατο μισθό 800 ευρώ και θέσπιση μηχανισμού τιμαριθμικής αναπροσαρμογής, που σε πολλούς θύμισε την Αυτόματη Τιμαριθμική Προσαρμογή της δεκαετίας του 1980.

«Επανακρατικοποιούμε τη ΔΕΗ. Ανακτούμε τουλάχιστον το 51% του Δημοσίου στο μετοχικό της κεφάλαιο. Η ΔΕΗ επιστρέφει από την αισχροκέρδεια στον ιδρυτικό της σκοπό ως εταιρεία κοινής ωφέλειας. Με κοινωνικά τιμολόγια χωρίς κέρδος για να κερδίζουν μερίσματα οι ιδιώτες – μέτοχοι», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επίσης είπε πως θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό με νόμο στα 800 ευρώ, θα καταργήσει την πανεπιστημιακή αστυνομία και θα κατοχυρώσει νομοθετικά τον όρο «γυναικοκτονία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει σήμερα την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, σημείωσε στην ομιλία του:

«Είμαστε πιο έμπειροι, πιο έτοιμοι, πιο υποψιασμένοι, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι απαιτούν οι καιροί και οι ανάγκες, ανεξάρτητα από πιέσεις, επιθέσεις από συμφέροντα και απειλές. Άλλωστε αυτά, είναι παράσημο για μας».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι «είμαστε εδώ για να φέρουμε ξανά πίσω τη δικαιοσύνη. Παντού. Στη κοινωνία, στην οικονομία, στο κράτος». Όπως είπε, «ψυχή και κινητήρας του δικού μας σχεδίου είναι η δικαιοσύνη. Κίνητρο κάθε πολιτικής μας υπόσχεσης και πράξης είναι η δικαιοσύνη».

«Στις επόμενες εκλογές, οι πολίτες θα κληθούν να αποφασίσουν πράγματι, ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο. Οι υπηρέτες των συμφερόντων ή οι υπηρέτες της λαϊκής πλειοψηφίας; Μια αγία οικογένεια ή μια προοδευτική συμμαχία;» διερωτήθηκε με νόημα ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ανοίξει το δρόμο για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων. Για πρώτη φορά θα πάψει να αποφασίζει το 1/3 των πολιτών για λογαριασμό της μεγάλης πλειοψηφίας. Αυτό όχι μόνο δεν είναι τερατογένεση, αλλά η γέννηση της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο».

Επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, κατώτατο μισθό 800 ευρώ και «ΑΤΑ» εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας από τη ΔΕΘ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: