Ένδειξη αδυναμίας και απόγνωσης του Κρεμλίνου τα δημοψηφίσματα σε κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας, εκτιμούν οι Times

FILE PHOTO: Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κυνηγά στους πρόποδες των βουνών Sayan στη Δημοκρατία της Τούβα στη νότια Σιβηρία, πριν από μερικά χρόνια,. EPA, DMITRY ASTAKHOV




Η εφημερίδα Times, σε κύριο άρθρο της, χαρακτηρίζει μία γκροτέσκα φάρσα το τετραήμερο δημοψήφισμα, που ολοκληρώνεται σήμερα, και προδιαγεγραμμένο το αποτέλεσμα.

Η Δούμα έχει ήδη προγραμματίσει συνεδρίαση την Πέμπτη για να εγκρίνει το αποτέλεσμα της «συντριπτικής» έκκλησης από το Luhansk και το Donetsk στα ανατολικά και τη Kherson και τη Zaporizhzhia στα νότια για ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Επισημαίνεται ότι τόσο το δημοψήφισμα όσο και η επιστράτευση είναι σημάδια αδυναμίας, αμφιταλαντεύσεως και οργής στο Κρεμλίνο. Ο πόλεμος δεν πηγαίνει με τον τρόπο που θα επιθυμούσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν (Putin) και όλη η Ρωσία το γνωρίζει τώρα.

Υποστηρίζεται ότι ο Ρώσος Πρόεδρος είναι  πιθανό τώρα να προσπαθήσει να αυξήσει το διακύβευμα, με απειλές για πυρηνικά αντίποινα κατά της Δύσης. Ωστόσο, ούτε η Ουκρανία ούτε οι δυτικοί ηγέτες φαίνεται να εκφοβίζονται.

Έτσι, η επόμενη κίνηση της Ρωσίας είναι η προσπάθεια να εδραιώσει την κυριαρχία της σε εκείνα τα εδάφη που «ψήφισαν» να γίνουν μέρος της Ρωσίας και στη συνέχεια να προσφέρει κίβδηλες διαπραγματεύσεις για μία αναδιάταξη των συνόρων της με την Ουκρανία.

Αν μη τι άλλο, το δημοψήφισμα κατέστησε σαφές στη Δύση ότι οι πολιτικές του κ. Putin βασίζονται σε ψέματα, εξαπάτηση και μία απεγνωσμένη προσπάθεια να ξεγελάσει τις αναπτυσσόμενες χώρες που δεν δυσαρεστούνται να δουν τη δυτική υπεροχή να αμφισβητείται.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι (Zelenskyy) υποσχέθηκε να συνεχίσει τις μάχες μέχρι να ανακτηθεί όλο το ουκρανικό έδαφος, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας.

Αυτό, ωστόσο, μπορεί να επιτευχθεί μόνο με συνεχή και αδιάκοπη δυτική υποστήριξη, που σημαίνει περισσότερα όπλα, περισσότερη στρατιωτική εκπαίδευση και σαφή προειδοποίηση προς τη Ρωσία για τις συνέπειες των πυρηνικών απειλών της.

Οι Ουκρανοί που εξαναγκάζονται να ψηφίσουν για να είναι Ρώσοι πρέπει να έχουν την ευκαιρία να ανατρέψουν την ψήφο τους με την ισχύ των όπλων.

ΠΗΓΗ: TimesΚύριο άρθρο – The Times view on Russian’s referendums in occupied  Ukraine: A Sham Vote Υπότιτλος: The referendum on joining Russia in Ukrainian territory under occupation is a desperate attempt by an embattled Kremlin to justify its aggression

Ο Ταγίπ Ερντογάν απειλεί τα νησιά του Αιγαίου με επίθεση: Τηλεοπτικό κριτικό ρεπορτάζ του ARD για το Καστελόριζο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: