Εκλογικό θρίλερ στην Σουηδία: Αμφίρροπη αναμέτρηση, όλα θα κριθούν με διαφορά μερικών χιλιάδων ψήφων

Yποστηρικτές του κόμματος Σουηδοί Δημοκράτες παρακολουθούν τα αποτελέσματα των εκλογών, στο ξενοδοχείο Elite Hotel Marina Tower στη Nacka, κοντά στη Στοκχόλμη, Σουηδία, 11 September 2022. EPA, Stefan Jerrevang, TT SWEDEN OUT




Η συντηρητική συμμαχία εξασφαλίζει προβάδισμα βραχείας κεφαλής στις βουλευτικές εκλογές της Σουηδίας έναντι της κεντροαριστεράς, όπως μεταδίδει η δημόσια τηλεόραση SVT βάσει των αποτελεσμάτων από το 55% των περιφερειών.

Η συμμαχία δεξιάς/ακροδεξιάς προβλέπεται ότι θα εξασφαλίσει πλειοψηφία 175 εκ των συνολικά 349 εδρών του σουηδικού κοινοβουλίου, με την κεντροαριστερά της απερχόμενης πρωθυπουργού Μαγκνταλένα Άντερσον να καταλαμβάνει 174 έδρες.

Η εκλογική αναμέτρηση είναι εξαιρετικά αμφίρροπη και αναμένεται να κριθεί με διαφορά μερικών χιλιάδων ψήφων.

Μία εκλογική νίκη της δεξιάς/ακροδεξιάς θα εγκαινίαζε μία νέα πολιτική εποχή για την Σουηδία, η οποία αναλαμβάνει την 1η Ιανουαρίου την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και θα πρέπει να ολοκληρώσει την διαδικασία ένταξής της στο ΝΑΤΟ.

Αντίθετα, η επικράτηση της κεντροαριστεράς θα έθετε σε αμφισβήτηση το νέο και άνευ ιστορικού προηγουμένου σχήμα της συμμαχίας συντηρητικών-εθνικιστών και την απόφαση των Μετριοπαθών να προσεγγίσουν τους ακροδεξιούς Δημοκράτες της Σουηδίας.

Με πληροφορίες Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στοκχόλμη, Σουηδία

Εκλογές στην Σουηδία: Μια ακόμη θητεία εξασφαλίζει η Μαγνταλένα Άντερσον του κεντροαριστερού μπλοκ, σύμφωνα με τα exit poll

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: