Διπλά χυδαίες οι απειλές Ερντογάν: Το «θα’ ρθουμε ένα βράδυ» παραπέμπει ευθέως στην άνανδρη τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν ομιλεί στον όχλο στην Σαμψούντα. Φωτογραφία Τουρκική, Προεδρία @Recep Tayyip Erdoğan @RTErdogan




Η φράση «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» που συχνά – πυκνά βρίσκεται στα απύλωτα χείλη Τούρκων αξιωματούχων δεν συνιστά απλά μία αυτοσχέδια λεκτική απειλή κατά της Ελλάδας, αλλά προέρχεται από στίχο τραγουδιού που παραπέμπει στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, γεγονός που βεβαίως αναδεικνύει το μέγεθος της χυδαιότητας του καθεστώτος της Αγκυρας.

Οπως εξήγησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Άγγελος Συρίγος, η φράση του Τούρκου προέδρου «θα έρθουμε ξαφνικά βράδυ» δεν είναι τυχαία.

Ο νέος εκτροχιασμός του διεθνούς ταραξία προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ελληνικής διπλωματίας που πρόκειται να ενημερώσει τη διεθνή κοινότητα για τις νέες τουρκικές απειλές.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, αναφέρονται τα εξής:

H Ελλάδα δεν πρόκειται να ακολουθήσει την Τουρκία στον καθημερινό εξωφρενικό και πέρα από κάθε όριο κατήφορο δηλώσεων και απειλών.

Θα ενημερώσουμε άμεσα τους συμμάχους και τους εταίρους μας, για το περιεχόμενο των προκλητικών δηλώσεων των τελευταίων ημερών, προκειμένου να καταστεί σαφές ποιος δυναμιτίζει τη συνοχή της συμμαχίας μας σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη περίοδο.

Ταυτόχρονα θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε, με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της θάλασσας, ως πυλώνας σταθερότητάς και ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή.




Όπως είπε ο κ. Συρίγος:

«Αποτελεί στίχο τραγουδιού του 1974 και παραπέμπει στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Συνεπώς, η χθεσινή ομιλία Ερντογάν είχε ένα μήνυμα από το 1922 με το «σας ρίξαμε στη θάλασσα, να το θυμάστε» αλλά και από το 1974 με το «θα έρθουμε βράδυ» για την εισβολή στην Κύπρο», τόνισε ο καθηγητής, που ερμήνευσε τα μνηνύματα Ερντογάν ως «προσέξτε, επειδή είμαστε έτοιμοι»’.

Ο καθηγητής πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένη συμπεριφορά, αλλά ότι η Άγκυρα κινείται διαρκώς σε ρυθμούς απειλών για επανάληψη του »’22 και του ’74».




«Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει άλλο παράδειγμα διεθνούς ηγέτη να κινείται σε αυτούς τους ρυθμούς επί πολλές εβδομάδες. Δεν είναι κάτι που έγινε χθες με αφορμή την επέτειο. Ο Τσαβούσογλου τα λέει αυτά εδώ και δύο μήνες. Ο Ερντογάν μιλά σε αυτούς τους τόνους πάνω από 1,5 μήνα» τόνισε ο κ. Συρίγος.

Χθες ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας προχώρησε σε ευθεία απειλή κατά του ελληνικού λαού ζητώντας από τους Ελληνες «να θυμηθούν τη Σμύρνη».

Μιλώντας στη Σαμψούντα, με φόντο τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή, προειδοποίησε ότι «το τίμημα θα είναι βαρύ» εάν η Ελλάδα συνεχίσει να κάνει όσα κάνει .

«Έχουμε μόνο μια πρόταση για την Ελλάδα. Μην ξεχνάτε τη Σμύρνη», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καλώντας τους Έλληνες «να ανατρέξουν στην ιστορία».

Ο Τούρκος έκανε λόγο  για νησιά στο Αιγαίο τα οποίο τελούν υπό ελληνική «κατοχή» και είπε πως «όταν έρθει η ώρα» η Τουρκία «θα κάνει αυτό που είναι απαραίτητο» αναφορικά με αυτά τα νησιά.

Κορυφώνοντας την χυδαιότητά του πρόσθεσε: ««Όπως λέμε, μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά, μέσα στη νύχτα».

Πιο συγκεκριμένα, ο αναιδής Ερντογάν δήλωσε, μεταξύ άλλων:

«Πρέπει να ξέρουμε καλά ποιος είναι φίλος μας και ποιος είναι εναντίον μας. Η Αμερική στέλνει όπλα στην Αλεξανδρούπολη, στην Ελλάδα αυτήν τη στιγμή; Στέλνει αεροπλάνα; Προσπαθεί να μας απειλήσει με τα S-300 από εκεί; Εσύ Έλληνα για κοίτα την ιστορία. Κοίτα πίσω στην ιστορία. Αν πάτε πολύ παραπέρα, το τίμημα θα είναι βαρύ. Έχουμε μόνο μία πρόταση για την Ελλάδα. Μην ξεχνάτε τη Σμύρνη […] Δεν μας αφορά αν εισβάλετε στα νησιά […] Όταν έρθει η ώρα, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Ξέρετε, λέμε “Μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ”».

Η Τουρκία δυναμιτίζει το ΝΑΤΟ: Θα ενημερώσουμε συμμάχους και εταίρους για τις προκλητικές δηλώσεις της διαμηνύει ο Δένδιας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: