“Δεν μπορεί να δικαιολογηθεί καμία εισβολή”, είπε ο Ερντογάν! Γι’ αυτό, πάρτε τον στρατό σας από την Κύπρο, αυτό είναι το ζητούμενο!

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν στην πόλη Sakarya. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Του ΠΑΝΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

«Δεν μπορεί να δικαιολογηθεί καμία εισβολή». Την ξεκάθαρη αυτή θέση δεν διατύπωσε ηγέτης κατεχόμενης χώρας ή απελευθερωτικού κινήματος, αλλά ο επικεφαλής ενός αυταρχικού καθεστώτος και μιας κατοχικής δύναμης, της Τουρκίας.

Μέσα σ’ αυτό τον αλλόκοτο κόσμο του διεθνούς συστήματος, όπου μια «άτυπη συμμορία» έχει αναγάγει το θράσος, τη διπλοπροσωπία και τις στημένες επικοινωνιακές παραστάσεις σε επιστήμη και πολιτική πρακτική της εποχής μας, δεν θα μπορούσε ο Ταγίπ Ερντογάν να μην βρει πρόσφορο έδαφος.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στη Δημόσια Τηλεόραση (PBS) των Ηνωμένων Πολιτειών, την περασμένη Δευτέρα, με την ευκαιρία της συμμετοχής του στις εργασίες της 77ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, εμφανίστηκε ως υπερασπιστής του διεθνούς δικαίου και της ειρήνης.

  • Όταν ρωτήθηκε εάν μπορεί να δικαιολογηθεί αυτή η εισβολή από τους Ρώσους, ο Ερντογάν τόνισε με έμφαση: «Λοιπόν, καμία εισβολή δεν μπορεί να δικαιολογηθεί».

Δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο ψέμα. Αυτά είπε κατά λέξη ο νεοσουλτάνος της Άγκυρας, του οποίου η χώρα του έχει εισβάλει σε όλα σχεδόν τα γειτονικά κράτη και κατέχει ξένα εδάφη, ασκώντας επεκτατική πολιτική.

Στις επίμονες ερωτήσεις της έμπειρης δημοσιογράφου Judy Woodruff  για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο Ταγίπ Ερντογάν παρουσιάστηκε με στολή χαμαιλέοντα, θέλοντας να χαϊδέψει τα αυτιά του τηλεοπτικού κοινού στο οποίο απευθυνόταν.

Η Αμερικανίδα δημοσιογράφος υπέβαλε και την εξής ερώτηση:

«Πρέπει να επιτραπεί στη Ρωσία να διατηρήσει μέρος των εδαφών που έχει καταλάβει από την Ουκρανία από τότε που εισέβαλε τον Φεβρουάριο; Θα έπρεπε αυτό να είναι μέρος μιας λύσης σε αυτή τη σύγκρουση;»

Η απάντηση του Τούρκου προέδρου ήταν η ακόλουθη:

«Όχι, και αναμφίβολα όχι. Όταν μιλάμε για αμοιβαία συμφωνία, αυτό εννοούμε. Εάν πρόκειται να εδραιωθεί ειρήνη στην Ουκρανία, φυσικά, η επιστροφή της γης στην οποία έγινε η εισβολή, θα γίνει πραγματικά σημαντική. Αυτό είναι το αναμενόμενο. Αυτό είναι το ζητούμενο. Ο κ. Πούτιν έχει κάνει ορισμένα βήματα. Έχουμε κάνει ορισμένα βήματα. Τα εδάφη στα οποία έγινε εισβολή θα επιστραφούν στην Ουκρανία».

Τότε, λοιπόν, κ. Ερντογάν, είναι αυτονόητο ότι για να εδραιωθεί ειρήνη και στην Κύπρο θα πρέπει να επιστραφεί η γη στην οποία έγινε εισβολή. Και για να συμβεί κάτι τέτοιο, έχετε απόλυτη εξουσία να το πράξετε.

Πάρτε τον στρατό σας από το νησί. Αυτό είναι το ζητούμενο! Τα εδάφη στα οποία έγινε εισβολή να επιστραφούν στην Κύπρο.

  • Αλλά, ακόμα και οι πέτρες της πατρίδας σας γνωρίζουν ότι είστε διπλοπρόσωπος και υποκριτής, με «διεθνή σφραγίδα». Και δεν είναι η πρώτη φορά, που, με τα λεγόμενα και τις πράξεις σας δείχνετε ότι δεν σας κατηγορούν αδίκως ότι είστε ένας παθολογικός ψεύτης.

Την επόμενη μέρα, που είχατε δώσει τη συνέντευξη, μιλήσατε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και δεν μπορέσατε να κρύψετε το αληθινό σας πρόσωπο. Με θρασύτητα και ψέματα επιτεθήκατε και πάλι στην Ελλάδα.

Θα έχετε όμως ήδη διαπιστώσει ότι η πολεμοχαρής και εθνικιστική υστερία σας βρίσκει απέναντί της ένα ολόκληρο λαό, ένα ολόκληρο έθνος.

Γι’ αυτό, να είστε σίγουρος…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ: Η απαίσια εικόνα της διεθνούς πραγματικότητας και η υποκρισία για Τουρκία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: