Δέκα αλλοδαποί αιχμάλωτοι πολέμου απελευθερώθηκαν από τους Ρώσους και έφτασαν στη Σαουδική Αραβία

FILE PHOTO: Ο Βρετανός αιχμάλωτος πολέμου Αιντίν Άσλιν είχε καταδικαστεί σε θάνατο από τους Ρώσους EPA/STRINGER




Η Ρωσία απελευθέρωσε σήμερα 10 αλλοδαπούς αιχμαλώτους πολέμου, οι οποίοι είχαν συλληφθεί στην Ουκρανία, κατόπιν μεσολάβησης του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι το αεροπλάνο που τους μετέφερε προσγειώθηκε στο βασίλειο και οι σαουδαραβικές αρχές θα αναλάβουν τη διαδικασία για την επιστροφή τους στις χώρες τους. Δεν έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητά τους, ωστόσο ένας αξιωματούχος είπε ότι πρόκειται για πέντε Βρετανούς, δύο Αμερικανούς, έναν Κροάτη, έναν Μαροκινό και έναν Σουηδό.

Οι δύο Αμερικανοί είναι ο Αλεξάντερ Ντρούκι, 39 ετών και ο Άντι Χουέν, 27 ετών, όπως ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ένας εκπρόσωπος των οικογενειών τους. Και οι δύο κατάγονται από την Αλαμπάμα και αιχμαλωτίστηκαν τον Ιούνιο, ενώ πολεμούσαν στην ανατολική Ουκρανία, στο πλευρό των ουκρανικών δυνάμεων.

Μεταξύ των αιχμαλώτων που απελευθερώθηκαν είναι επίσης ο Βρετανός Έιντεν Άσλιν, σύμφωνα με τον Βρετανό βουλευτή Ρόμπερτ Τζένρικ. «Είμαι ευτυχής που ο Άιντεν Άσλιν και οι άλλοι Βρετανοί αιχμάλωτοι πολέμου (…) απελευθερώθηκαν επιτέλους και επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο», ανέφερε στην ανακοίνωσή του, χωρίς να δώσει τα ονόματα των υπολοίπων. Ο Άσλιν και ο επίσης Βρετανός Σον Πίνερ είχαν καταδικαστεί σε θάνατο από δικαστήριο της αυτοανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ». Σε θάνατο καταδικάστηκε επίσης ο γεννημένος στο Μαρόκο Μπραχίμ Σααντούν.

Πολλοί αλλοδαποί ταξίδεψαν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν με τις ουκρανικές δυνάμεις μετά την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου. Ορισμένοι αιχμαλωτίστηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις, μαζί με άλλους αλλοδαπούς που βρίσκονταν στην Ουκρανία και δηλώνουν ότι δεν συμμετείχαν στον πόλεμο.

Με πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ριάντ, Σαουδική Αραβία

Καραβάνι Σύρων προσφύγων ετοιμάζεται να περάσει μαζικά στην Ε.Ε., υποστηρίζει η εφημερίδα Guardian: Μαζεύονται στον Έβρο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: