Για την πρώτη γραμμή εναντίον των Ρώσων εκπαιδεύονται χιλιάδες Ουκρανοί πολίτες στη Βρετανία [videos]

FILE PHOTO: Στιγμιότυπο από την έναρξη του προγράμματος του υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου για την στρατιωτική εκπαίδευση “πολιτών – στρατιωτών”. Screenshot via YouTube




Το Ηνωμένο Βασίλειο επεκτείνει σημαντικά ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Βρετανία για να μετατρέψει δεκάδες χιλιάδες Ουκρανούς πολίτες σε στρατιώτες πρώτης γραμμής ώστε να είναι σε θέση να πολεμήσουν τη Ρωσία, σύμφωνα με το Sky News.

Οι νεοσύλλεκτοι διδάσκονται δεξιότητες όπως χειρισμός όπλων, πόλεμος χαρακωμάτων και αστικών περιοχών, επιχειρήσεις σε οχήματα και ασκήσεις πεδίου μάχης σε περιβάλλοντα προσομοίωσης μάχης.

Η εκπαίδευση επεκτείνεται σε πέντε εβδομάδες από τρεις εβδομάδες που ήταν μέχρι τώρα, με το μεγαλύτερο μέρος των μαθημάτων και ασκήσεων να γίνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, μακριά από την απειλή των ρωσικών πυραύλων – έναν μεγάλο κίνδυνο – για όσους μαθαίνουν ακόμη πώς θα γίνουν στρατιώτες στα μέτωπα της Ουκρανίας. για όποιον μαθαίνει πώς να γίνει στρατιώτης σε τοποθεσίες εντός της εμπόλεμης ζώνης.

Περίπου 4.700 άτομα έχουν ήδη εκπαιδευτεί σε στρατιωτικές βάσεις στη βόρεια, νοτιοδυτική και νοτιοανατολική Αγγλία από τότε που ξεκίνησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τον περασμένο τον Ιούνιο, με διοικητές να σκοπεύουν να συνεχίσουν την υποστήριξη για όσο διάστημα η Ουκρανία χρειάζεται νέα στρατεύματα για να πολεμήσει τη ρωσική εισβολή.

  • Στρατιωτικοί εκπαιδευτές από οκτώ άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Ζηλανδίας, της Σουηδίας και της Ολλανδίας, έχουν ενωθεί με τους Βρετανούς ομολόγους τους για να συμβάλλουν  στη διευρυμένη εκπαιδευτική αποστολή.

Ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου,  Μπεν Γουάλας , είπε ότι το πρόγραμμα αυτό στρατιωτικής εκπαίδευσης αποδεικνύει «την κοινή μας αποφασιστικότητα να υποστηρίξουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας».

Σε δηλώσεις του στο Sky News επιβεβαίωσε το διευρυμένο πρόγραμμα σημειώνοντας ότι  «αναπτύχθηκε γρήγορα και τώρα το παρατείνουμε σε πέντε εβδομάδες για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για τους Ουκρανούς στρατιώτες που σύντομα θα μετέχουν σε ενεργές πολεμικές επιχειρήσεις».

Και πρόσθεσε: “Το να συναντάς αυτούς τους πολίτες- στρατιώτες και να βλέπεις από πρώτο χέρι το θάρρος και την αποφασιστικότητά τους είναι μια συγκινητική εμπειρία”.

 

Με πληροφορίες από Sky News

Ουκρανοί παρτιζάνοι κυνηγάνε συνεργάτες των Ρώσων: Κύμα βομβιστικών επιθέσεων και δολοφονιών δοσιλόγων στα κατεχόμενα [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: