Αλλα αντ’ άλλων από τους υπεύθυνους του σκάφους (είναι το πρώην Μαβί Μαρμαρά) της τουρκικής προβοκάτσιας στο βόρειο Αιγαίο [video]

Στιγμιότυπο από το τουρκικό κανάλι στο YouTube Haber Global




Καρφώνονται και μόνοι τους για την προβοκάτσια που προσπάθησαν να στήσουν ανοιχτά της Λέσβου οι Τούρκοι.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο ο υπεύθυνος της εταιρείας Τζενγκίζ Ολούτς (ο οποίος βρισκόταν στο πλοίο και υποτίθεται τράβηξε το βιντεάκι) σε τουρκικό κανάλι ερωτάται αρχικά αν το «Ανατόλια» είναι το πρώην Μαβί Μαρμαρά (στο 5:05 του βίντεο).

Ο Ολούτς το επιβεβαιώνει λέγοντας ότι το πλοίο αγοράστηκε απο τη Σομαλία.

Ισχυρίζεται επίσης ότι το πλοίο βρισκόταν στα τουρκικά χωρικά ύδατα και είχε υψώσει τουρκική σημαία όταν «δέχθηκαν την επίθεση».

Ερωτηθείς πάντως σχετικά απαντάει ότι δε μπορεί να διαψεύσει την επίσημη ανακοίνωση ότι δηλαδή βρισκόταν σε διεθνή ύδατα και προσθέτει ότι σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές που επικοινώνησε βρισκόταν σε τουρκικά ύδατα. \

O ίδιος αναφέρει ότι πριν από 2 – 3 μέρες είχε ακούσει από τον ασύρματο ανακοίνωση – προειδοποίηση από την τουρκική πλευρά ότι η Ελλάδα παρενοχλεί με αυτόν τον τρόπο τουρκικά πλοία και δίνονταν πληροφορίες με ποιους να επικοινωνήσουν και ότι πρέπει να το δηλώσουν αμέσως.

Την ωραία ατμόσφαιρα συμπληρώνει (στο 13.00 του βίντεο) ένας απόστρατος αντιπτέραρχος  ονόματι Καρακούς που ακούγεται να λέει πως «αν το ελληνικό λιμενικό φεύγοντας («την ώρα που το σκάει» λέει για την ακρίβεια) «δεχόταν μια δυο σφαίρες από το τουρκικο λιμενικό τότε όλα αλλάζουν». 

Ακραία προβοκάτσια: Τουρκικά ΜΜΕ μιλάνε για επεισόδιο με σκάφος του Λιμενικού ανοικτά της Τενέδου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: